WRC

Teljesítették a számukra utolsó napot László Zoltánék

László Zoltán és Berendi Dávid a tegnapi műszaki hiba után szombaton visszatért a Monte-Carlo Rally mezőnyébe, hogy teljesítse a számukra utolsó három szakaszt.

 
Tegnap egy műszaki hiba miatt az RC4-es kategória 11. helyről esett ki a Ford Fiesta Rally4-gyel László Zoltán és Berendi Dávid, majd szombatra sikerült megjavítani az autót, így visszatértek a mezőnybe.
 
Az első szakaszon a 15 fős kategória 12. idejét autózták, majd a másodikon egy defekt miatt a 15. eredménnyel zártak, végül pedig az utolsó szakaszon már csak végig gurulva a 14. leggyorsabb páros volt.
 
Összetettben bár kategóriája 14. helyén áll a magyar páros, abszolútban csak a 65. helyet foglalják el, így nem tudtak a legjobb 50 közé kerülni, akik a záró napon még indulhatnak a szakaszokon.
 
A mai napot követően Berendi Dávidot kérte a Rally Café egy kis értékelésre.
 
“Nagyon nehéz napon vagyunk túl ismét. – mondta Berendi Dávid. Mindenkinek van egy elképzelése a Monte-Carlo Rallyról, de az biztos nem közelíti a valóságot. Ez a verseny szerintem a legnehezebb a világon. Hó, jég, sár, eső és víz. Ez van minden pályán keverve. Mindezt szinte teljesen aszfalt beállításokkal teljesíteni végtelenül nehéz. Rengetegen kaptunk defektet, amit muszáj kicserélni ezeken a hosszú gyorsokon, mert nem tudunk végigmenni vele, főleg nem a jégen. Minden pillanata a versenynek brutálisan nehéz, de ez a szépsége is. Aki itt célba tud érni, már győztes.”
photo: MGR Images

Érdemes elolvasni

Adamo nem lepődött meg

Hund Gábor

Suninen Horvátországba is mehetett volna

Hund Gábor

Bemutatkozott a Rally3-as Ford

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató