Rally Café Magazin
Dakar Tereprally

Loeb kellő alázattal indul a Dakaron

Sébastien Loeb privát versenyzőként fog indulni a január 6-án induló, Peruban rendezendő Dakaron, ezért kellő alázattal, de magabiztosan és türelmesen áll rajthoz.

Sébastien Loeb korábbi gyári csapata, a Peugeot kiszállása után egy két éves Peugeot 3008DKR-rel indul privát versenyzőként az idei Dakaron. A régebbi technika mellett a homokdűnés szakaszok is megtréfálhatják a francia versenyzőt.

“Kellő alázattal kell indulni az idei versenyen, így elkerülhetjük a problémákat, amik főként a dűnék között lephetnek meg. A dűnék között csak 2 percet nyerhetsz, de kockázattal akár 2 órát is veszíthetsz. Folyamatosan kell a lendületet tartani, és mindig jó döntést kell hozni. A homokban szerzett tapasztalat hiányozni fog.” – mondta Loeb.

A francia versenyző három év gyári tapasztalattal idén privátként igyekszik jó eredményt elérni.

“Igaz, hogy Peugeot-val indulok ismét, de a gyár semmit sem segít. Mindent magunknak kell állni és ez egy másik kihívás így. Bár privátként nyugodtabban indulunk, de nem tudunk eleget készülni. Korábban öt napig készültünk Marokkóban, míg most csak egy napot tesztelhettem. Bízom benne, hogy az eddig megszerezett tapasztalattal sikerül jó eredményt elérni.” – tette hozzá Sébastien Loeb.

Az idei Dakar lesz az első, mely egyetlen ország, Peru határain belül zajlik le.

Érdemes elolvasni

Alonso borult és madárral ütközött

Hund Gábor

Sainz nem változtatna 2020-ra

Hund Gábor

Hivatalos: Alonso indul a 2020-as Dakaron!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató