Tim Gábor: A csalódás még inkább motivál

Tim Gábor és Tímár Tamás a tavalyi MARB-os szereplés után feljebb léptek a Rallye2-be, és a Nissant is egy Opel Adamra cserélték. A cél a bajnoki cím megszerzése volt a páros számára, de hamar be kellett látniuk, hogy még nincs elég tapasztalatuk.

„Hazugság lenne azt állítani, hogy nem győzelmi, bajnoki reményekkel indultunk az idei szezonnak.” – kezdte Tim Gábor a Rally Cafénak adott interjút. „Minden bajnokságban úgy veszek részt, hogy azt meg akarom nyerni. Persze, be kellett látnom, hogy a pályaautózás után, ahol már igen tapasztalt voltam, újra kell tanulni. A rally nagyon összetett, kell a pályaismeret, olyan beállítások, amik 3-4 különböző gyorsaságin is megfelelőek, és persze be kell osztani az autót. Nem lehet az elejétől a végéig határon menni.”

Tímár Tamással már egy összeszokott párost alkot Gábor, így összecsiszolódással nem volt probléma.

„Tomival együtt tanultuk, tanuljuk a rallyt. Ez már egy gyerekkori barátság, egy hullámhosszon vagyunk. Így azt mondhatom, egész évben jó párost alkottunk. Ő is kezdi megérezni, mikor kell engem visszafogni, én is sokkal jobban figyelek már rá.” – mondta az opeles pilóta.

Az Adam R2 viselkedését egy női viselkedéshez hasonlította Gábor.

„Az autó olyan volt, mint egy nő! 🙂 Első találkozás biztató volt, a második pedig már tökéletes, hisz megnyertük a második futamot. Sajnos nem figyeltünk rá eléggé, Szombathelyen nagyon odavertük az elejét. Ugyan mindenki azt mondta utána, na ez egy EB-s ugratás volt, annyira kemény volt a talaj, hogy ezt semmilyen kocsi nem bírhatta ki. Ennek következtében jó pár versenyen át hurcoltuk a láthatatlan sérüléseket, amik kiesésekhez vezettek. De az év végén újra megmutatta, hogy jó autó, csak figyelni kell rá.” – mondta a pilóta.

Az első Rallye2-es szezon végén az abszolút és a kategória eredményekkel sem elégedett Gábor, de úgy érzi az idén tanultakat jövőre kamatoztathatja.

„Összességben nem vagyok elégedett az összetett 5. és kategória 3. hellyel amit idén megszereztünk. Viszont nagyon sokat tanultunk, biztos vagyok benne, ha most kezdődne a szezon, már a győzelemért küzdenénk. A csalódás plusz motivációt ad, hogy jövőre még jobb teljesítmény kell tőlünk. Legjobb versenyem idén a Miskolc Rally volt, hisz megnyertük. Ott nagyon ráéreztünk mindenre. A legrosszabb pedig Veszprém, ahol ugyan célba értünk, de még bennünk volt a szombathelyi esés, és lehangolóan lassúak voltunk.” – mondta Gábor.

A Tim-Tímár kettős számára még nem ért véget a szezon, hamarosan újra autóba ülnek.

„Támogatóinknak köszönhetően még Szilveszter Rallye előtt autóba ülhetek, egy másik R2-es autót, egy Peugeot-t próbálhatok ki a Mikulás Rallye-n. Kell a murvás menés, itt még rengeteget kell fejlődnöm. Úgy tűnik a Rallye2 és az Opel marad 2019-ben is. Ha így lesz, akkor egyértelműen a Rallye2 bajnoki cím a cél. Persze nagyon szemezgetünk az FIA ERC futammal, de az nagyon más kávéház, majd kiderül. És ha lesz lehetőség, jó lenne 1-2 alkalommal visszatérni a pályaversenyzéshez, legalább gyakorlás szintjén.” – zárta Gábor a jövőbeni tervekkel.

 

Fotó: Hajoka

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • pén
  14
  dec
  2018

  Rally Café Magazin December

 • szo
  29
  dec
  2018

  Szilveszter Rally

 • ked
  22
  jan
  2019

  WRC: Monte Carlo Rali