WRC

Több, mint 10 verseny 2021-ben

Jelenleg bár csak kilenc verseny biztos a 20201-es WRC naptárban, ám Yves Matton, az FIA rallyigazgatója szerint több, mint 10 versenyből fog állni a szezon.

A gyártók 10 versenyt szeretnének a 2021-es WRC szezon során a gazdasági válság miatt, míg a WRC promótere 12 futamot látna jövőre.

A WMSC júniusi ülésén kiderült, Monte Carlo, Svédország, Portugália, Olaszország, Kenya, Finnország, Spanyolország, Japán és Ausztrália már biztosan rendezhet jövőre WRC futamot, azonban a pontos időpont még nem ismert.

Yves Matton szerint a helyszínek száma még nőni fog.

“A jelenlegi globális válság jelentős hatással volt a gyárakra és ezáltal a motorsport minden ágára is, nem is beszélve a privát csapatokról. – mondta az FIA rallyigazgatója. Jelenleg is vizsgáljuk a lehetőségeket, és igyekszünk csökkenteni a költségeket, de aez nem azt jelenti, hogy 10-nél kevesebb verseny lesz a WRC-ben, amikor 14 futamos szezonokban gondolkozunk. A lehető legjobb megoldás az lenne, ha úgy tudnánk minél több versenyt tartani, hogy közben a lehető legkevesebb pénzt költjük. Különböző megoldásokat dolgozunk ki, hogy csökkenthessük a kiadásokat. a gyártók szeretnének Kínába, Észak-Amerikába, Oroszországba is menni, de olyan új helyszín is beléphet, mint India. Tehát egyértelműen a globalizáció a cél.”

A jelenlegi naptárból Mexikó, Argentína, Chile, Új-Zéland, Törökország, Franciaország, és Németország sem szerepel a 2021-es naptárban.

Érdemes elolvasni

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor

Észtország szurkolók nélkül is tervez

Hund Gábor