WRC

Todt: Jóval több a jelentkező, mint amennyi hely van

Jean Todt, az FIA elnöke szerint azért nincs még 2020-as előzetes WRC naptár, mert jóval több a rendezni vágyó helyszín, mint ahány versenyt szeretnének egy évben.

 
Jean Todt FIA elnök is jelen volt a hétvégi Török Rallyn, ahol a megígérte, hogy hamarosan közzéteszik a WRC 2020-as ütemtervét.
 
Yves Matton, az FIA rally szakágvezetője szerint a naptár október 4-én, a Motorsport Világtanács kölni ülésén kaphat nyilvánosságot.
 
“Bizonyos szempontból kellemes probléma, ami jelenleg a WRC-t jellemzi.
Szeretnénk, ha jövőre is 14 verseny lenne a WRC-ben, azonban jóval többen érdeklődnek a sorozat iránt.
Hosszútávú stratégiát kell kidolgoznunk, hogy megtarthassuk a 14 versenyt és ezek a legjobb helyszínek közül kerülhessenek ki. Ennek a kidolgozása időbe telik, sokat kell tárgyalni hozzá. Jelenleg azonban már a véglegesítés utolsó részében vagyunk és hamarosan közzé tudjuk tenni az ütemtervet. Ez a probléma azt jelzi, hogy nagyon erős a WRC promótere és nagyon sok ország szeretne WRC futamot rendezni.” – mondta Jean Todt, az FIA elnöke.
 
A naptárról szóló hírek legfrissebb verziója szerint
Monte-Carlo
Svédország
Mexikó
Argentína
Chile
Portugália
Szardínia
Kenya
Németország
Finnország
Új-Zéland
Törökország
Nagy-Britannia
Japán
lehet a sorrendje a jövő évi sorozatnak.
 
A kenyai Szafari Rally 2002 után térhet ismét vissza, míg Törökország, Új-Zéland (Ausztrália helyett), Korzika, Spanyolország és Németország is küzd, hogy versenyt rendezhessen.
 
Jelenleg úgy tűnik, hogy Németország továbbra is WRC helyszín lehet, mégpedig Spanyolország kiesésével, míg Korzika ugyancsak kikerülne a sorozatból.
 
A WRC promótere elutasította, hogy véleményt mondjon a 2020-as naptárról.

Érdemes elolvasni

Tanak tanult a hibákból

Hund Gábor

Tanak: Inkább fájjon mindenkinek

Hund Gábor

Neuville magabiztosan nyert Olaszországban

Hund Gábor