Dakar Tereprally

Törött bokával lett második

Matthias Walkner tavaly a második helyet szerezte meg a Dakar motoros mezőnyében, ami elég nagy bravúr, pláne, ha tudjuk, hogy az osztrák pilóta eltörte bokáját a negyedik szakaszon, ám csak Ausztriában derült fény az esetre.

 
A KTM számára nagyon szerencsésen alakult a 2019-es Dakar, Toby Price sérült csuklóval versenyzett a teljes futamon, míg Matthias Walkner a negyedik szakaszon eltörte bokáját. Ennek ellenére az első két helyen zártak!
 
Az osztrák Walkner 2015-ben indult első Dakarján, ahol a 10., majd egy évvel később a hetedik szakaszon kényszerült kiállni. Ráadásul négy éve azonnal egy szakaszt is tudott nyerni.
2017-ben aztán a második helyen ért célba, hogy 2018-ban első győzelmét szerezze, 2019-ben pedig csak saját csapattársa, Price tudta megelőzni.
 
A KTM bízik benne, hogy a 2020-as szaúdi versenyen ismét a győzelemért harcolhat Price, Walkner és Sam Sunderland is.
 
“Az utolsó Dakar nagy szenvedés volt a rajttól a célig, nagyon boldog voltam, amikor végre célba értünk. Második helyen végeztem, de sokáig azt hittem, hogy nem a KTM fog nyerni. A csapat azonban bebizonyította profizmusát és, hogy mekkora csapatszellem van a KTM-nél.” – mondta a 33 éves Matthias Walkner.
Az osztrák motoros számára az idei év sem alakult a legjobban, hiszen előbb bokáját kellett megműteni, majd egy térdszalag szakadt el. Walkner idén csak a Chilei és Marokkói Világkupa versenyen tudott készülni a Dakarra, mindkétszer 7. helyen zárva.

Érdemes elolvasni

Nico Rosberg tereprally csapatot indít

Hund Gábor

Loeb: Azonnal éreztem az autó erejét

Hund Gábor

A Mini nem változtat

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató