ORB Rally

Tóth Tibi a Mecseken eldöntené a bajnoki címet

A Production Car Kupa pontversenyének élén kezdheti meg a Mecsek Rallyt Tóth Tibor és Szabó József Mitsubishi Lancer Evo IX-cel. A Rally Café Racing párosának így matematikailag esélye van arra, hogy akár már a hétvégén bajnok legyen.

„Ha engem kérdezel, természetesen már Pécsen eldönteném a bajnoki címet, de ehhez az ellenfeleknek is lesz egy-két szava – nevet Tóth Tibi. – Én inkább most arra koncentrálok, hogy a versenyen jól szerepeljünk.

Jóskával nagyon komolyan készültünk, rengeteg belsőkamerás felvételt néztünk, a sajátunkat és megkaptuk Maricsek Mikiét is.

Érdekesek voltak a régebbi videóink, szemmel láthatóan gyorsultunk azóta. Emlékszem, két éve, amikor még Papp Gyurival mentem, mondta, hogy bal 1 és én azt sem tudtam, hogy hol vagyunk. Mostanra sokkal jobban képbe kerültem a rallyval és a Mecsek Rally pályáival kapcsolatban is.

A múlthéten teszteltünk, ami nagyon hasznosnak bizonyult, mert csúszós aszfalton mentünk és jól magamra is ijesztettem.

Most már a versenyen nem fog meglepetést okozni, ha nincs tapadás.

A motorunk 0,2 másodpercet javult a háromezertől ötezerig gyorsításban. Az előző versenyen jobban kellett húzatni, most hamarabb válthatok fel. Az autón tehát nem múlik, remélem, mi is gyorsak leszünk.“

ORB Production Car Kupa állása a Mecsek Rally előtt

1. Tóth Tibor 53, 2. Bacsa Tamás 48, 3. Kurtos Róbert 41, 4. Perge György 38, 5. Barna Tibor 30, 6. Dián Attila 13

Érdemes elolvasni

Az A csoport – kötelező olvasmány

mihalyi.csaba

Kiderül, hogy mennyire jó az R5-ös Proton

Hund Gábor

Dudás Gergő négy különböző autóval indul

mihalyi.csaba