Magazin ajánló

Tóth Zsolt, Kiss Norbi és egy Orosz Torpedó – Megjelent a Rally Café szeptemberi száma

Megjelent a Rally Café 2020. szeptemberi száma, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

TÓTH ZSOLT: AKI HARCOL, AZ SEBESÜL

Tóth Zsolt pályafutásának egyik csúcsa volt, a Zagyvaróna–Cered gyorsasági, amelyen Kőváry Barnát úgy küldte végig a Clióval, hogy abban nem sok maradt. Büszke volt erre a szakaszra, ahogyan a jobb egyből levezényelte. Kőváry Barnával és Tóth Csabával emlékeztünk meg a karmesterről.

IFJ. ÉRDI TIBOR: ÖTÖDIKBEN NE VEDD EL A GÁZT

Pályafutása egyik legjobb versenyét teljesítette ifj. Érdi Tibor a Liepaja Rallyn, amihez kellett a helyi tanár bácsi egy–két tanácsa, egy kis logisztika a COVID miatt és a teljes szervizcsapat, akik készen álltak, hogy betolják a célba a Mitsubishit.

RALLY: SPICI, A MENTOR

Negyedik éve nem láthatjuk Spitzmüller Csabát a Rally1 élmezőnyében. A visszatérés még várat, de a rutinos pilóta ott lesz minden futamon, hogy a tanácsaival segítse a Rally2 bajnoki címéért küzdő Foczkó Ákost.

MINDEN, AMIT GYARMATI ARIELRŐL ÉS KOCSIS GYÖRGYRŐL EDDIG NEM TUDTÁL

Közel másfél évtizede versenyeztek együtt először, az utóbbi hat évet pedig egy autóban húzták le, 2016-ban együtt lettek ORC-bajnokok és mára elválaszthatatlan párossá vált Gyarmati Ariel és Kocsis György, akik közösen voltak a kávézónk vendégei.

KISS NORBI: REÁLIS AZ EURÓPA-BAJNOKI CÍM

Mindössze egy versenyre volt szüksége Kiss Norbertnek és a Révész Truck Racing Teamnek, hogy meghódítsák a kamion-Európa-bajnokságot. Bár a szezonnyitó hétvége után csak a második helyen áll Norbi, nagyon bizakodó és mi tagadás, mi is azt várjuk, hogy az Eb-címért szurkolhassunk neki.

DANIIL KVYAT: РУССКОЕ ТОРПЕДО

Vettel nevezte el Torpedónak, pár évvel később mégis az orosz adott neki vezetési tanácsot. Ő az egyetlen, akit a Red Bulltól kirúgtak, majd visszavettek. Helmut Markóhoz fűződő viszonyáról, az első Ferrari tesztről, Tolsztojról, a Metallicáról és bokszolói karrierről is mesél az Orosz Torpedó, Daniil Kvyat.

RALLY2: FÁBIÁN DONÁT KILINCCSEL ELŐRE IS GYORS

Idestova a hetedik szezonját tölti a Rally2-ben Fábián Donát és bár voltak kiemelkedő részeredményei, igazán az idei Salgó Ralin robbant be a köztudatba, ahol egy borzasztóan erős mezőnyben szerezte meg az abszolút második helyet

HISTORIC: BALOGH SÁNDOR – MINDEGY MIVEL, CSAK FIAT LEGYEN!

Balogh Sándor hatalmas arc, igazi autóbolond, akinek az olasz verdák a mindene, rettenetesen őszinte, elképesztően jó dumája van, nem mellesleg a historic egyik meghatározó tagja, aki évek óta kitartóan üldözi Wirtmann Feri bácsit.

NÉGY MAGYAR A WTCR-BEN

Négy magyar versenyző, köztük a címvédő, egy háromautós magyar csapat és a hungaroringi hétvége. WTCR nagyhatalom lett Magyarország, az idei különleges, csak európai versenyekből álló bajnokságban.

TCR EUROPE: SEMMI SINCS VESZVE

Tizennégy hónap kihagyás után versenyzett újra Nagy Dániel. A TCR Europe szezonnyitóján, Franciaországban mutatkozott be új csapatával, a WTCR-ben Michelisz Norbertet világkupa-győzelemhez segítő BRC Racing Teammel. Az eredménnyel nem igazán elégedett, de mint mondta, semmi sincs veszve.

TCR: M1RA MÁGIA: HOGYAN ADJUNK AUTOGRAMOT?

Több mint fél tucatnyi kupát szerzett a Michelisz Norbert által alapított M1RA, a Slovakia Ringen Dusan Borkovic-csal és a mindössze 13 éves Bucsi Attilával. Bári Dávid csapatvezető többek között arról is mesélt, milyen a szerbbel együtt dolgozni és hogyan tanította meg versenyzőjét autogramot adni.

RALLY3: NAGY BALÁZS – TRIPLASZALTÓ SUZUKIVAL

25 éve kezdte versenyzői karrierjét Nagy Balázs, és 22 éve állandó tagja a rali mezőnynek. A jelenleg suzukis pilóta bajnoki címeket is nyert, míg legnagyobb esését Bakonyán szenvedte el, ahol egy triplaszaltót sikerült bemutatnia.

RALLY3: KISS PÉTER – AZ ŐS-TRABANTOS

Kiss Péter egyike azon kevés magyar rallyversenyzőnek, aki rendületlenül Trabanttal igyekszik felvenni a tempót riválisaival szemben. A balatonföldvári pilóta hisz benne, hogy még mindig van létjogosultsága a kelet-német típusnak a raliban.

DRIFT: TRACKWOOD: IGAZI ERESZD EL A HAJAM

Drift paradicsom, drift kánaán… azaz Trackwood. Méltó jelzői a versenynek. Idén az egyik rajongó újat adott: Füstwood. Találó, hiszen a több száz vagy akár ezer lóerő feletti versenyautók gumijai egész hétvégén ontották a füstöt, hogy ecsetként burkolják fehérbe a Rabócsiringet.

DRIFTAUTÓ-BÉRLÉS? NEM LEHETETLEN…

Sokan szeretnének versenyezni, de gondban vannak az autóval. Van, akinek drága lenne a szállítás, van, akié rossz és nem készültek el a javítások. Erre megoldás a bérlés, mely végre világszínvonalon hazánkban is elérhető.

A Rally Café 2020. szeptemberi számát keresd az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

Érdemes elolvasni

Öcsi bácsi, az igazi legenda

mihalyi.csaba

Bútor Robi időgépével a címlapon megjelent a Rally Café

mihalyi.csaba

Felgyorsultak a magyarok, de mitől lettek ennyire jók?

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.