WRC

Továbbra is az FIA mondja meg, ki vezethet WRC-t

Az FIA megerősítette, hogy a Rally1-es autókkal lehet majd bárhol versenyezni, azt azonban a szövetség dönti el, hogy ki vezethet ilyen autót a WRC futamokon.

“A WRC-ben nincs szuperlicensz (ahogy az F1-ben), de az FIA továbbra is el fogja dönteni, hogy ki vezethet WRC-t, Rally1-es autót a WRC futamokon. – mondta Yves Matton, az FIA rallyigazgatója. Ez a rendszer jelenleg is így működik és szerintem jól működik. Jelenleg is dolgozunk egy új rendszer kialakításán, de azt hiszem, továbbra is van értelme egyfajta ellenőrzést fenntartani. Nem hiszem, hogy sok értelme lenne egy olyan fiatal versenyzőt rajthoz engedni WRC futamon egy Rally1-es vagy WRC autóval, akinek nincs elég tapasztalata ilyen autóval.”

“A jelenlegi WRC-k a rallysport legmagasabb szintjén állnak, amihez elengedhetetlen, hogy hasonló autóval szerzett tapasztalat hiányában vezessen bárki ilyen autót a WRC-ben. Azonban értelmesnek érzek egyfajta piramist is, ami azt jelentené, hogy alacsonyabb szintű bajnokságban sok tapasztalatot szerző versenyzőt engedjünk indulni a WRC-ben is WRC-vel.”

Érdemes elolvasni

Az M-Sport már teszteli új fegyverét

Hund Gábor

Evans szerint semmi sem vehető biztosra

Hund Gábor

Östberg sajnálja döntését

Hund Gábor