Toyota: Alonso nem kap lehetőséget a Spanyol Ralin

A Toyota Gazoo Racing cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a kétszeres Forma 1-es világbajnok Fernando Alonso elindulhatna hazai WRC futamán a csapattal.

A Toyota gondolkozik azon, hogy egy negyedik Yaris WRC-t is indít Spanyolországban az ősszel, emiatt pedig elterjedt a közösségi médiában, hogy Fernando Alonso kaphat lehetőséget a csapattól. A japán gyártó azonban ezt most cáfolta, hozzátéve, ha lesz negyedik autó akkor is inkább Takamoto Katsuta kapna lehetőséget.

Nem Alonso az első F1-es pilóta, akit összekötnek a Toyotával, tavaly Kimi Raikkönenről terjedt el a hír, hogy egy Yaris WRC-re cseréli akkori F1-es Ferrariját.

“Azt gondolom, hogy az Alonsoról szóló hírek csak egy újabb pletykát képeznek, hasonlóképpen, mint Kimi Raikönennel kapcsolatban. Takamoto Katsuta előbb indulhatna a csapattal egy olyan versenyen, ahol könnyebb a logisztika megoldása. Ha valóban negyedik autót is indítunk a Spanyol Ralin, akkor inkább Katsuta kapna lehetőséget és nem Fernando Alonso.” – mondta Kaj Lindström a Toyota sportigazgatója.

Ezen a hétvégén azonban biztosan négy Yaris lesz látható Szardínián, miután Juho Hanninen ismét lehetőséget kap a japánoknál.

Közelgő események

 • csü
  13
  jún
  2019

  WRC: Szardínia Rali

 • szo
  15
  jún
  2019

  WEC: Le Mans-i 24 órás verseny

 • vas
  16
  jún
  2019

  WRX/ERX: Norvégia