Magazin Rally 2

Trencsényi Vince: Drifttől a rally 2 bajnoki címig

Drifttel kezdte, de hamar ráérzett a rallyversenyzés ízére. 25 évesen megnyerte a rally 2-t, a Mecseken pedig már rally 1-ben láthatjuk, de ezzel nem értek véget Trencsényi Vince tervei, amelyben a junior Eb vagy akár a vb is szerepelhet, persze csak a londoni egyetemen szerzett diploma után.

Részlet a Rally Café 2019. októberi számában megjelent cikkből

A szezon második felére olyan formába lendült Trencsényi Vince, amire riválisainak nem volt ellenszere, így a Salgó Ralin megszerezte a Rali 2 abszolút bajnoki címét. A nyíregyházi fiúval nem sokkal ez után beszélgettem és a versenyzésen kívül olyan témákat is érintettünk, mint a család, a tanulmányai és az első versenyautója.

Trencsényi Vince és Pannuska Dávid a Rally 2 idei bajnokai. Hogy tetszik ez a megszólítás? Ízlelgeted már? 

Nagyon örültünk, én a céldobogón annyira nem is tudtam felfogni, Dávidnak egy kicsit hamarabb leesett talán, igazából bennem még most is érlelődik, hogy bajnokok lettünk. 

Az évad első harmada után még közel sem volt ennyire egyértelmű, hogy már szeptemberben a zsebetekben lesz a cím. 

A Székesfehérvár Rally sem úgy sikerült, mint szerettem volna. Utána leültünk átbeszélni a dolgokat a navigátorommal, faterommal és a csapattal, hogy min lehetne változtatni, miből lehetne még egy kis előnyt kovácsolni.

Átnéztem a belső felvételeket és azt tisztán láttam, min kell változtatnom a vezetésben, hogy gyorsabb legyek. Erre picit ráfeküdtem a teszteken és Székesfehérvár óta más itinert is írunk. Atán jött az a szerencsés lehetőség, hogy a Fordunkat elvitték és a helyére hoztunk az új R2-esből egyet. Az új Fiestának a futóműve teljesen más, de pozitív értelemben, mert nagyon illik a vezetési stílusomhoz.

Elég mozgékony az autó hátulja, sokat csúszkál, ami nagyon tetszik, jobban tudok vele fordulni. Ezeknek a változtatásoknak az összessége hozta meg azt a hirtelen lendületet, ami a bajnoki címig repített minket. 

A teljes interjút a Rally Café októberi számában olvashatjátok, amit keressetek az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon.

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 61. rész – ifj. Pothánszky László

Hund Gábor

16 rally lehet 2020-ban – Versenynaptár tervezet

Hund Gábor

ELÉRKEZETT AZ IDŐ, CSAK A GYŐZELEM SZÁMÍT!

mihalyi.csaba