Trencsényi Vince: Elégedettek vagyunk az ezüsttel

Trencsényi Vince idén a Rallye2 bajnokságában egy Ford Fiesta R2T-vel állt rajthoz, a bajnoki cím megszerzésének reményével.

„Azzal a reménnyel vágtunk neki az évnek, hogy erős marad a bajnokság, hiszen sokan az élmezőnyből feljebb léptek az ORB-be, vagy külföldi bajnokságokba. Szerencsére így is erős lett az élmezőny. Év elején nem tudtam hova soroljam magunkat, a dobogót tűztem ki célnak az első futam előtt. Ez év közben módosult, és akkor már abszolút, valamint a kategória bajnoki cím lett kiszemelve.” – kezdte a Rally Cafénak adott interjút Vince.

A Fordban Pannuska Dávid és egy verseny erejéig Molnár Zsolt töltötte be a navigátor személyét.

„Dáviddal már az előző szezonban összeszoktunk, az autóban a csapatmunka továbbra is jól működik. Emellett igyekeztünk tanulni a Fordot is, kísérletezgetni, állítgatni, ami valamikor jól sikerült, valamikor pedig elrontotta a futamunkat. Zsolti beugró navigátor volt az ISEUM Rally idejére. Itt is köszönöm neki a segítséget, sokat tudott segíteni a murvás futamon a vezetői és navigátori tapasztalatai által egyaránt.” – mondta navigátorairól Vince.

Az autó a kezdeti problémák után hibátlanul vette a pályák kanyarjait.

„Műszaki problémánk nem volt, jól felkészítette az M-Sport az autót, valamint a szerelőink is jól karbantartják. A fékkel adódtak kezdeti nehézségeink, de szerintem ilyen dolog egy új autónál simán benne van. Segítőkészek voltak az M-Sportnál, és hamar helyreraktuk a dolgot.” – mesélte Trencsényi Vince.

Az év végi bajnoki cím bár elmaradt Vince számára, de a második hely azért meg lett.

„Örülök a második helynek is, kihívásokkal teli volt ez az év. Relatíve újoncként kezdtük a 2018-as szezont, mind tapasztalat, mind pályaismeret és autó ismeret tekintetében. Mivel édesapám velem párhuzamosan az ORB-ben versenyzik, közös a szervízcsapatunk, ez néhol kicsit bezavart, de legalább fejlesztethettük az improvizációs készségeinket. Külön örülök annak is, hogy műszaki hiba, vagy “árokjárás” nélkül sikerült minden versenyen értékelhető helyen behozni az autót. Akár meg lehetett volna az első hely is év végén, ha kissé gyorsabbak lettünk volna.” – mondta Vince.

A fiatal pilóta elárulta azt is, hogy mely verseny volt idén a kedvence és melyiket kedvelte kevésbé.

„A legjobban a Nyíregyháza Rallyt élveztem. A pontverseny miatt is izgalmasnak ígérkezett, illetve most először versenyeztünk hazai pályán. Elsőre szokatlan volt otthonról menni a versenyirodára, vagy a szervízparkba, de meg tudnám szokni. A verseny zajlásával, és a pályák minőségével is elégedett vagyok. A legrosszabb verseny az ISEUM Rally volt. Az a többszörös adminisztrációs hiba nagyon kellemetlenül érintett, és a bajnokságomat is befolyásolta. Ebben több versenyzőtársammal is egyetértettünk, tettünk lépéseket, reméljük többször nem fordul elő.” – mondta a fordos pilóta.

Trencsényi Vince jövőre ha úgy alakul szeretne feljebb lépni a Rally2 mezőnyéből.

„Valószínűleg majd a 2019-es szezon első futamán indulunk legközelebb, esetleg az azt megelőző sprinten, ha lesz ilyen. A felállás marad ugyanaz, mint ami idén volt. Ha megvalósul a hazai ERC futam, akkor a felnevezésen nagyon határozottan elgondolkozom majd.” – zárta Vince.

 

Készítette: Hund Gábor

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein