Magazin

Turitól Szauerig

Versenyzői pályafutása egy A-s Lanciában kezdődött, Turi Tamással magyar bajnok lett, Hideg Krisztiánnal hat bajnokságot nyert, az idén pedig Szauer Gergő mellé ült be. A mindig vidám, kiváló navigátorral, Kerék Istvánnal beszéltünk, kezdetről, újrakezdésről, soha fel nem adásról.

Részlet a Rally Café 2020. augusztusi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

Szöveg: Mihályi Csaba

Egyszer volt szerencsém azzal a csapattal vacsorázni, amelyikben Kerék Pisti éppen beugrott. Tudtam róla, hogy kiváló, tapasztalt navigátor és hogy bőségesen akad sztorija, nem is kellett csalódnom. A hihetetlen történetekből nem fogyott ki és azt hiszem, aznap este nem sokat aludtunk.

Horner “Bubu” Péter–Kerék István, 1993. Budapest Rally

Most sem volt nehéz témát találni, elég volt bedobni egy-egy szót, már fűzte is rá a történetet. Bár mesélő stílusát írásban nehéz visszaadni, azért remélem, érezni lehet a sorok között a beszélgetés hangulatát.

A navigátori pályafutásod egy Lancia Delta Integraléban kezdődött, ami akkoriban a rallyautók csúcsa volt. Hogyan csöppentél bele egyből egy ilyen álomautóba?

Véletlenül. ’91-ben Olaszországban dolgoztam egy Alfa műhelyben. Amikor hazajöttem, hoztam kintről egy nyolcszelepes Lancia Deltát. Lengéscsillapító, visszapillantó gondjaim voltak vele. Akkor még nem úgy volt, hogy bemész a boltba és veszel hozzá alkatrészt.

Elkezdtem kutatni, hogy ki foglalkozhat ilyesmivel. Így jutottam el a Ferjáncz műhelybe, ahol mondták, hogy ők csak versenyautóval foglalkoznak, nincs utcai alkatrészük, nézzem meg a Postabank műhelyét a X. kerületben. Ők is mondták, hogy hú, csak A-s Lanciájuk van, de nem kell sokáig mennem, a töltés túloldalán van Horner Péter műhelye, ő biztosan tud segíteni.

A teljes 11 oldalas interjút, a Rally Café 2020. augusztusi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy ha nagyon tetszik az újság fizess elő itt.

Érdemes elolvasni

Velenczei Ádám: Mi kell a győzelemhez? – Megjelent a Rally Café novemberi száma

mihalyi.csaba

AZ ŐS-TRABANTOS

mihalyi.csaba

KILINCCSEL ELŐRE IS GYORS

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató