ORB Sajtóanyag

Ugye nem adod fel?!

A 24. TAXI4 Mikulás Rally-val véget ér a 2020-ra kiírt Országos Rally Bajnokság. Készülődnek az emberek az év végi ünnepekre. Így tettem én is. Nincs karácsony karácsonyfa nélkül. Ezért kitől mástól, ha nem Dudás Gergő barátomtól szerezhettem volna be a karácsonyfának valót, egybekötve egy rövid találkozóval.

A megfelelő fenyőfa kiválasztás nem egyszerű dolog, de Gergő profi volt ebben is, mint az eddigi ralis pályafutásában. Felfigyeltem arra, hogy milyen alázattal foglakozik a vevőivel, milyen igényes a munkájával. Pikk-pakk kiválasztottuk a fenyőfát és már indultunk volna is haza amikor Dudi átírta az itinerünket és meghívott a párommal a “Nana” nevű  Pizzériázójába Komáromba. Az volt a tervünk, hogy megkóstoljuk a saját kezével elkészített kemencés pizzáját. Nem szabadkoztam, kocsiba be, bisztróba el. A Pizzériázóba belépve egyből megcsapta az orrunkat az épp készülő pizza illata, de ami ettől is feltűnőbb volt, az hogy Dudi 2019-es ORB Bajnok Mitsubishi EVO IX. versenyautója nagyméretű képe fogadott bennünket. Nem tűzállóban, viszont tüzes körülmények között láthattuk pizzalapáttal a kezében. Amíg elkészültek, elbeszélgettünk az élet dolgairól. 

A szomorún végződő Miskolc Rally után rengetegen keresték meg és bíztatták. Úgy láttam Gergőn, hogy nem akasztotta még szegre a tűzállót, sőt nyomon követi a ralisport eseményeit. 

A kemence melegsége, a szerető sporttársak odafigyelése, a szurkolók rajongása örömmel tölti el Dudit. Ő most úgy érzem, kidolgozza magából a történteket. Jól érzi magát ebben a közegben is. Itt kicsit tud meditálni is, ki tudja kapcsolni az agyát. Tóth Zsolti nem állt meg vele az ORC Bajnoki címmel, ő ORB Bajnokot szeretett volna idővel faragni Gergőből. 

Szó esett a “háttérmunkásokról, barátokról is”, az egész szervizcsapat önzetlen támogatásáról is. Szabó Krisztián “Tián-ról” is beszélgettünk, aki nem csupán csak beült mellé navigálni, hanem óriási támaszt nyújtott neki a versenyautón kívül is, minden egyes megtett méteren. 

Fontos megemlíteni, hogy a partnerek sem hátráltak ki mögüle. Papp Gyuriból fogadott bátyus lett, aki szintén pátyolgatja Dudi lelkét. Gergő nem szeretne más kategóriában versenyezni, mint eddig ment. Kudarcként érné meg, ha kategóriát váltana. Ő nem visszafelé lépdel, csak előre! “Csak jobb, csak bal!” mondaná Tóth Zsolti neki. Csak előre, sugallja Papp Gyuri is neki Tiánnal, és sok más sporttársával egyetemben! 

Fájdalmas a múlt. A mai napig nem tudja felfogni, ami történt. A sok-sok szeretetnek, támogatásnak nagyon örül, amit kap a történtek után. 

 

A beszélgetésünknek az illatos pizza elkészülte vetett véget. 

 

Egy kérdésem maradt a végére:

Dudi, ugye nem adod fel?!

 

A Clone Rally Team együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

 

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

Érdemes elolvasni

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Hund Gábor

Rekordnevezés a hatodik Riverside Baján!

Hund Gábor

Változott az Eger-Ózd Rally versenykiírása, nézők is lehetnek

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.