WRC

Új aerodinamikai csomaggal készül a Hyundai Mexikóba

A Hyundai Motorsport szombat óta végzi a Mexikó Rally előtti murvás teszteket, amely során több új aerodinamikai elem is feltűnt a Hyundai i20 Coupe WRC-n.

A Hyundai Dél-Spanyolországban tesztel a Mexikó Rally előtt, a teszteken készült videók alapján több újdonság is fellelhető az autón.
Az egyik változtatás a hátsó szárnyat érinti, amely hasonló lett a Toyotáéhoz, illetve a Citroën Spanyol Rally előtti tesztjén kipróbált elemhez. Az új szárny vékonyabb támasztékkal, két függőleges szárral, a szárnyak végén pedig két függőleges véglappal rendelkezik. A Hyundai esetében az alsó és felső szárnyak között nagyobb a rés, mint a Toyota esetében, így még több levegő áramolhat át a teljes szárnyon, amivel javul a teljesítménye.
A Svédországban használt Hyundai
A mexikói teszten használt Hyundai
Dani Sordo autóján azonban még egy változtatás feltűnik, az ajtó előtti kis szárnyak mindkét oldalon. A Toyota és az M-Sport is használ ilyen megoldást, a szárnyak az autó két oldalán áramló levegő használatával további leszorítóerőt tudnak képezni az autó első felén és a levegőt a hátsó szárny oldalsó véglapjaihoz tereli. Ezáltal az autó nagyobb tapadású lesz elől és hátul is, miközben megőrzi az egyensúlyát is.

Érdemes elolvasni

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor

Latvala egyszerre három autót épít

Hund Gábor