ORB Sajtóanyag

Új autóval indulnak a Juhász-testvérek

26. HELL Miskolc Rallyn Juhász Csabi és testvére Zsolti egy vadonatúj Peugeot 208 Rally4-el fog rajthoz állni. Csabit kérdezem.

 

A héten voltatok tesztelni az Rally4-es autót. Hol is sikerült és mennyi időt tudtatok tesztelni? Hogy is értékeled a tesztet?
– Egy repülőtéren volt egy 50 km-es teszt, ahol mehettem versenytempóban az autóval. Idő hiányában ezt tudtuk összehozni a bérbeadó csapattal. Jobb lett volna egy igazi rally pályán tesztelni, de ez is tökéletes volt arra, hogy ráérezzünk az autóra. Nagyon jó a fék és a váltó áttétel remek összhangban van a motorral. Remek autónak tűnik. 

  

Miért is Peugeot 208 Rally4?
– A Roma ERC futamon világossá vált, hogy ezek a Rally4-es autók jelentik a kategória csúcsát, a kategória jövőjét. Az ottani időeredményeket látva, úgy gondolom, hogy nincs nagy különbség a Ford és a Peugeot között. Nekem külső megjelenésében a Peugeot sokkal vonzóbb és a gyár eddigi sikereit látva, biztos vagyok benne, hogy jól választottunk. 

 

Salakpályás körversennyel kezdődik a Miskolc Rally Most időre vagy a nézőknek fogtok autózni a prológon?
– Most először a feleségem fog navigálni nekem a prológon.  Majd meglátjuk, hogy bírja, aztán ahhoz igazítom a tempót. 

 

132 versenykilométer vár rátok négy különböző szakasz vár rátok. Mindegyiket háromszor kell minél gyorsabban teljesíteni. Mi is lesz a célotok ezen a versenyen?
– Folyamatosan gyorsulni szeretnénk körről-körre. Ha a saját tempómat tudom menni az autóval, akkor gyorsak leszünk. Nagyon erős a kategória, de ezért is indulunk itt, szeretjük a kihívásokat. A verseny végén majd kiderül, hogy mire vagyunk képesek ezzel az autóval.

Együttműködő partnereink segítségét köszönjük!

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós – 

Érdemes elolvasni

Most sem vettük be Eger várát…

Hund Gábor

Országos Rallye1 Bajnokság 2020. évi állása

Hund Gábor

Az meg van még, hogy mentek Kakusziék a Volkswagennel? – Best of onboard

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!