F1

Új festésben a Mercedes

A Mercedes F1-es csapata a teljes idei szezonra új festéssel, fekete autóval áll rajthoz, hogy kifejezze rasszizmus elleni küzdelmét.

A Mercedes fontosnak tartja a rasszizmus elleni harcot, ezért még az év elején bemutatott ezüst színű autóját feketére változtatja és így áll rajthoz már a hétvégi osztrák szezonnyitón is.

“A rasszizmusnak és a diszkriminációnak nincs helye a társadalomban, a sportban vagy csapatunkban. – mondta Toto Wolff. Azonban ez a gondolkodásmód nem elég, ha nem csendben maradunk ezzel kapcsolatban.Szeretnénk hangot adni az egyenlőségnek, ezért az eredeti autófestést megváltoztatva állunk rajthoz az F1-es szezon versenyein.”

A Mercedesnél azonban nemcsak az autók változnak majd, hanem Lewis Hamilton és Valtteri Bottas sisakja is a rasszizmus elleni küzdelem fontosságára fogja felhívni a figyelmet.

Az idei F1-es szezon most hétvégén rajtol az osztrák Spielbergben,

Az idei festést a Williams is megváltoztatta, ott azonban a főszponzor távozása miatt született a döntés.

Az Osztrák Nagydíjon pénteken 11 órakor a másfél órás első, majd 15 órától a második szabadedzéssel indul. Szombaton 12 órától a 60 perces 3. szabadedzést, majd 15 órától az ugyancsak egy órás időmérőt rendezik.Vasárnap pedig 15:10-kor elrajtol az idei első F1-es futam.

Az osztrák pályán jövő héten pedig már a Stájer Nagydíjat rendezik, majd újabb egy héttel később a Hungaroringre érkezik a mezőny.,

Érdemes elolvasni

Félbeszakadt az F3-as verseny, veszélyben az F1 is?

Hund Gábor

Verstappen indul az élről?

Hund Gábor

A Racing Point első részsikere

Hund Gábor