WRC

Új központot talált a Svéd Rally

2022-ben már egy új központtal rendezik meg a Svéd Rallyt, a havas WRC futamnak Umea ad otthont.

 
“Ostersund és Lulea egyaránt erős pályázatot nyújtott be a WRC futam megrendezésére, de az érdekeltekkel folytatott tárgyalást követően Umeára esett választásunk. – jelentette be Glenn Olsson, a Svéd Rally vezérigazgatója. Minden tisztviselőnek, rajongónak, aki rengeteg erőfeszítést és elkötelezettséget fektetett az évek során a versenyünkbe, büszke lehet, hogy sikerült megtartanunk Svédország helyét a WRC naptárában.”
 
Az új helyszín megoldja a folyamatos hó problémát, mely Varmland jelentett az utóbbi években. Varmland 1973 óta adott otthont a WRC futamnak.
 
“Az északibb hely megtalálása elengedhetetlen volt az elmúlt években tapasztalt problémák megoldása szempontjából. – mondta Yves Matton, az FIA rally igazgatója. Szeretném megköszönni a svéd verseny szervezőinek erőfeszítéseit, hogy igyekeztek új központot találni. Umea ígéretes központnak tűnik a 2022-es versenyre. Most jóval nagyobb az esély az igazi havas körülményekre, mely egy hóversenyhez kell.”
 
A Svéd Rally szervezői még nem állapodtak meg a 2022-es verseny megrendezéséről, de Olsson szerint ez a következő hetekben megtörténhet, véleményét osztja Simon Larkin, a WRC promótere is.
 
“A havas verseny a WRC egyik legnagyobb kihívását jelenti és Svédország már a kezdetektől a naptárban kap helyet. – mondta Larkin. Nagy reményeket fűzünk az Umeai központú Svéd Rallyhoz. Varmland évtizedeken át nagyszerű otthont adott a versenynek és ezért köszönetet kell mondanunk.”

Érdemes elolvasni

Visszatérünk a motorsportba a világ minden táján

Hund Gábor

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.