Új-Zéland névadó szponzort keres a WRC futamhoz

Új-Zéland jövőre szeretne visszatérni a WRC naptárba nyolc év után, ehhez azonban olyan névadó szponzort keres, mely biztosítaná a félmillió fontot, ami még hiányzik a költségvetésből.

A WRC promotere szeretné, ha Ausztrália jövőre új helyszínt találna a világbajnoki versenyhez, mert nem szeretnének már visszatérni Coffs Harbourba. Amíg az új helyszínt megtalálják az ausztrálok, addig pedig Új-Zéland szeretne visszatérni, ehhez azonban 1 millió új-zélandi dollárra, 540 ezer fontra van szükség.

“Tudom, hogy nagyon keményen dolgoznak a szervezők. A tervek nagyon jóknak tűnnek, kiváló helyszín lehetne 2020-ban Új-Zéland, ehhez azonban több támogatásra van szükség, aminek megtalálására még van néhány hónap.” – mondta Hayden Paddon a motorsportweek.com oldalnak.

Új-Zéland 2012-ben vesztette el a WRC futam lehetőségét, azóta csak Ausztráliában tartanak WRC futamot Ausztrália-Óceánia térségében.

“Reméljük, hogy jövőre ismét WRC futamot rendezhetünk. A WRC szervezői nem szívesen térnének vissza 2020-ban is Coffs Harbourba, így jó esélyünk lenne a beugrásra. A WRC futamrendezéshez azonban még további szponzorokat, névadó szponzort keresünk. Ausztrália is szeretné megtartani a versenyt, de bízunk benne, hogy egy évre visszatérhetünk a WRC-be.” – mondta Peter Johsnton, az Új-Zéland Rali igazgatója.

Korábban már írtunk arról, hogy Új-Zéland egy évre térhetne vissza a WRC-be, amíg Ausztrália új helyszínt talál a versenynek, majd ezt követően ismét a kenguruk földjén lehetne a világbajnoki futam.

 

Fotó: Red Bull

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali