ORB Sajtóanyag

Újra dobogón a Korda Racing R5-ös Volkswagenje

A végletekig kiélezett csatában szerezte meg az abszolút második helyet Turán Frigyes és Bagaméri László a TAXI4 Vértes Rallyn, Vizelli Károly és Fekete László pedig nem csak hasznos tapasztalatokkal, de értékes bajnoki pontokkal is gazdagabban zárta a hétvégét.

Hatalmas izgalmakat hozott az Országos Rallye Bajnokság idei negyedik állomása, a TAXI4 Vértes Rally. A győzelem kérdése az utolsó méterekig nyitott volt, melyért harcban állt a Korda Racing Volkswagen Polo R5-ösével versenyző Turán Frigyes és Bagaméri László is, sőt! Friciék a verseny nagy részében az élen álltak, azonban az utolsó szakaszon Velenczei Ádám megelőzte őket, így végül 4,3 másodperccel szorultak a második helyre.

„Egy hajszálon múlt a győzelem, de nincs okunk a panaszra!” – jegyezte meg Korda Erik a verseny végén. ”A srácok remek taktikával kezdték a versenyt, ennek köszönhetően az első kör utolsó gyorsaságiján az élre álltak az összetettben, amit az utolsó szakaszig meg is őriztek. A verseny azonban végig szoros volt, Velenczei Ádám és Hadik András is ott loholt a nyakunkon, a döntés így a power stage-re maradt, ahol Ádám elképesztő tempót diktált és megérdemelten szerezte meg a győzelmet, amihez ezúton is gratulálok, kijárt már neki! Természetesen egy kicsit csalódottak vagyunk, de örülünk a második helynek is, az egri fiaskó után és az EB futam előtt jól jön egy ilyen siker, izgatottan várjuk a Rally Hungaryt.”

Elégedetten zárta a versenyt Vizelli Károly és Nagy Péter is a Skoda Fabia R5-tel, a létavértesi páros ismét értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb, és az eredményre sem lehet panasz. „Kareszék is kiváló munkát végeztek, hiszen körről körre tudtak gyorsulni, TOP10-es időket is autóztak, a célban pedig pontszerző helyen érkeztek.”

Bár a végeredmény nem feltétlenül tükrözi, de Fekete László és Begala Tamás sem futott rossz versenyt a Vértesben. Az első körben az időeredményeik alapján kategóriájuk harmadik helyén álltak, azonban egy félperces büntetés miatt visszacsúsztak a 11. helyre az RC4-es kategóriában. „Fekete Lackóének egy kicsit beárnyékolta a versenyüket a korai büntetés, azonban hatalmasat küzdöttek és a célig visszakapaszkodtak az ötödik helyre, ami egy ilyen erős és népes mezőnyben, mindenképp nagy bravúr így nekik is jár a gratuláció. Csapatunk ezen a versenyen is remek munkát végzett, mindhárom autó a rajttól a célig szépen muzsikált, ezúton is köszönöm a fiúk munkáját!”

A folytatásra egy hónap múlva, Nyíregyházán, a magyarországi Európa Bajnoki futamon kerül sor, ahol tavaly Turán Frigyes és Bagaméri László szerezte meg a futamgyőzelmet.

A TAXI4 Vértes Rally végeredménye/ORB:

1. Velenczei Ádám/Szőke Tamás, Skoda Fabia R5 EVO 59:23.8
2. Turán Frigyes/Bagaméri László, Volkswagen Polo GTi R5 +4.3
3. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta MK2 +5.1…
11. Vizelli Károly/Nagy Péter, Skoda Fabia R5 +3:42.7…
23. Fekete László/Begala Tamás, Ford Fiesta Rally4 (RC4 5. hely) +8:42.0…

http://facebook.com/kordaracing

http://www.kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

Érdemes elolvasni

Bajnoki címek küszöbén

Hund Gábor

MNASZ közlemény 2020 – Rally Hungary-val kapcsolatos információk

Hund Gábor

Molnár Martin osztrák bajnok

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató