Ajánlott Szlalom

Újra felbőgnek a motorok Nagyatádon!

Talán kevesen tudják, de Merencsics Árpád mindamellett, hogy ralizik és gyönyörű autókat épít, szűkebb hazájában egy szlalomversenyt is gardíroz, lassan több, mint egy évtizede. A Nagyatádi Szlalom Kupa idén visszatér az MNASZ versenynaptárába, így megkértük Árpit mutassa be a rendezvényt.

„Anno egy ismerősöm, Kakas Arnold csinált Nagyatádon egy tuning találkozót, én pedig tőle teljesen függetlenül egy szlalomot. Egy beszélgetés után összeházasítottuk a két rendezvényt a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ égiszei alatt. Így jött létre egy MNASZ által regisztrált versenyt és mellette egy kvázi minifesztivál, amit minden évben megtartottunk. Kilenc ilyen rendezvényünk volt, a mostani szlalom elődje, pedig egy 2018-as országos bajnoki. A tuning találkozó idén kimarad, de a Covid után mindenképp szerettem volna visszatenni az autósporttérképre Nagyatádot, már csak az elmúlt évtized hagyományai miatt is. A szlalomot Balatonyi Árpiékkal közösen rendezzük és próbálunk a korábbi évek, szerintem magas, színvonalán teljesíteni.”

2. Nagyatádi Szlalom Kupa

A 2. Nagyatádi Szlalom Kupa tehát egy MNASZ regisztrált meghívásos derbi.

„Így van. Jelenleg közel 70 regisztrált nevezőnél tartunk, Budapesttől egészen Zala megyéig. Az ország nyugati feléből sokan jelentkeztek, nem csak Somogy-Tolna-Baranya, hanem Veszprém megyéből is érkeznek jó páran, ami pozitív előjel. Azt tudni kell, hogy a nagyatádi futam a Dunántúli Szlalom Kupa egyik állomása is egyben, ezért valószínűleg az ottani résztvevők is megtisztelnek minket a jelenlétükkel. Pályazár reggel 7 órától, míg az első autó 9 órakor rajtol el. Összesen 4 futam szerepel a kiírásban. A verseny Nagyatád belvárosában, a sportcsarnok és a buszpályaudvar környezetében lesz, várunk mindenkit nagy szeretettel!”

A Merencsics féle autóparkból, mivel találkozhatnak a szurkolók?

„A saját autóink otthon maradnak, de én nyitom és zárom a futamokat, méghozzá Bakó Laciék egyik Peugeot 208 R2-vel. A tervek szerint a nézők 8 alkalommal láthatják vasárnap az autót.”

2. Nagyatádi Szlalom Kupa: A kis oroszlánt nyolc alkalommal láthatják menet közben a szurkolók.

Fotók: Merencsics Árpád

 

Érdemes elolvasni

Mitsubishivel a Mikulás Rallye-n.

Vörös Gergő

Ciao Doki!

Vörös Gergő

Kínszenvedés volt az egész

Vörös Gergő

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.