ORB Rally 3 Sajtóanyag

Újra itt van a nagy csapat

A zempléni futamon már együtt rótta Jánosa Ákos és Rubóczky Attila a kilométereket, és most ismét folytatják a közös versenyzést. Hétvégén Domaházán már az új Ford Fiesta R2-vel debütálnak.

 

„Próbáltam jól viselni az elmúlt időszakot, igaz én csak kicsit vettem vissza a munkából, egyébként szerencsére csak tolódtak egyes teendőim, de volt így is mit csinálni. Kettős érzés volt bennem végig, mert jó volt a gyerekekkel lenni, elvégezni a dolgom, de amikor kicsit versenyautó közelébe kerültem, akkor azért azt éreztem, hogy de jó lenne már menni. Tegnap lett kész a dekor, gurultam egy kicsit és igen… hiányzik a rali. Egy Ford Fiesta R2-vel fogunk versenyezni, kíváncsian várjuk, hogy Máriapócs után milyen benyomásom lesz élesben. Jó a futóműve, jó a fék, viszont úgy érzem 1-2-3 fokozatú kanyarokban szemmel láthatóan jobban gyorsít ki az autó, ezáltal picit könnyebb is vezetni, mint a Peugeot 208 R2-t. Kellemes érzés volt kipróbálni, de hétvégén még több tapasztalatot tudunk gyűjteni Domaházán, ami tökéletes lesz Salgó előtt, ha már idén sajnos ki kell hagynunk a tervezett Mitropa Kupát” – mondta Ákos. 

 

„Csak kis időre sikerült kívülről szemlélnem a ralis eseményeket, aztán ugye tavaly a zempléni pályákon már újra bent ültem a versenyautóban. Aztán Ákos szépen lassan adagolta nekem a 2020-as terveket, amiben én is szerepeltem, és kecsegtető volt az új kihívás, mert hogy a Mitropa Kupa volt az elképzelés, valamint motivált a típus váltás is, ezért igen mondtam. Persze közben jött mindenki számára a karantén korszak, ami felborította az életet mindenhol. Kíváncsian várom hol ütköznek ki a különbségek a Peugeot és a Ford között. A hétvégi futamot tesztként fogjuk fel, megmozgatom öreg csontjaimat és bízom benne, hogy az új kocsi által még én is tanulhatok. A jelenlegi helyzetben mindig csak a következő versenyre koncentrálunk, mert annyi változás van jelenleg, hogy hosszútávon előre tervezni tök hülyeség. Domaházán pedig az elsődleges célunk sértetlenül célba érni az új Forddal” – nyilatkozta Attila

 

Reklámpartnereink segítségét köszönjük!

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: MGR Images

Érdemes elolvasni

Parasznya-Lyukóbánya Rally3 – Rajtlista

Hund Gábor

Amreinék nagyon leküldték a VFTS-t Kurdon

Hund Gábor

Amikor Toyotával ment Maricsek Miki a Mikulás Rallyn – Best of onboard

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!