WRC

Újra lehet Citroen WRC a vb-n

A Saintéloc Racing kész homológizáltatni és 2021-ben versenyeztetni a saját Citroen C3 WRC-jét, mely a gyár kilépése előtti utolsó frissítésekkel van ellátva.

 
A Saintéloc Racing rendelkezik egy saját C3 WRC-vel, mely tavaly év végén megkapta azokat a fejlesztéseket és aerodinamikai csomagot, melyet a Citroen gyári szinten tavaly év végén tesztelt és amiről Sébastien Ogier, Esapekka Lappi és Mads Östberg is dicsérően beszélt.
 
A Saintéloc Racing autóját Monzában rajthoz állítaná Andreas Mikkelsen, míg a csapat kész homológizáltatni a fejlesztésekkel együtt és 2021-ben indítani a WRC futamokon.
 
“Nagyon jó terv lenne az új aerodinamikai csomaggal és legfrissebb alkatrészekkel vezetni ezt az autót. – mondta Andreas Mikkelsen. A Saintélocé az autó, de valószínűleg a homológizációhoz a Citroen segítsége kellene.”
 
A Saintéloc Monzára még nem, de 2021-re homológizáltatná a legfrissebb fejlesztési csomaggal a C3 WRC-jét.
 
“Amennyiben sikerül egy jó 2021-es programot összerakni jó versenyzőkkel, akkor készek vagyunk homológizáltatni az autót 2021-re. – mondta Vincent Ducher, a Saintéloc rally menedzsere. A homológizációs folyamatot tavaly a Citroen elkezdte, de idő előtt befejezte, így a meglévő dokumentumokat csak újra kellene élesíteni.”

Érdemes elolvasni

Mattont ez reménnyel tölti el a WRC jövője szempontjából

Hund Gábor

Wilson: Ha ezt bevállaljuk, nem tudunk indulni Észtországban

Hund Gábor

Ezért nem indul Loubet Kenyában

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.