Mihályi Csaba blogja WRC

Úristen! Ogier eldobta – igaz, csak egy kicsit

Alig egy hét van hátra a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyig, úgyhogy mindenki javában tesztel, sőt, Kalle Rovanperä éppen a hétvégén viszi először táncba a Yaris WRC-t az Arctic Rallyn. A teszteken pedig olykor becsúszik egy kis hiba is Ezúttal Sébastien Ogier szélesített ki egy kanyart, szintén a Yaris WRC-vel.

Valószínűleg a hiba nem volt nagy, de ilyenkor eltart egy ideig, míg a csapat kihúzza az árokból, átnézik a kocsit, úgyhogy inkább az elvesztegetett idő a bosszantó. Na meg az, hogy a 2020-as években már mindenhol van egy kamera és azonnal megtudja az egész világ, hogy Ogier mekkorát hibázott…

Emlékszem még arra a versenyre, amikor egyébként először láttam digitális kamerát, amit vagy fél percig kellett az autóra tartani, hogy valami képet készítsen. Akkor, a teszten egy gyári Citroën Xsara kit car esett hasonlóan hatalmasat – értsd, megkarcolta a lökhárítót – amihez azonnal két tucat mérnök szállt ki több kocsival, de a legnagyobb problémájuk az volt, hogy lefényképeztem az autót, ahogy beesett. Azonnal körbe állták, úgy hogy mire pár kanyarral lejjebbről megérkeztek a szurkolók, már az sem látszott, milyen autót vesznek körbe, leszámítva, hogy mindenkinek a hátára rá volt írva, hogy Citroën.

Akkor sem értettem ezt a fene nagy titkolózást, hiszen egyrészről bárki hibázhat, mikor dobja el a vasat, ha nem a teszten, másrészt meg mi a fenét láthat a konkurencia egy megsérült lökhárítón?

Talán mára rájöttek a csapatok, hogy azért vannak ott a versenyen, hogy a szurkolókat szórakoztassák, amibe még olyan “őrültség” is belefér, hogy egy képet posztolnak Ogier-ről, ha beesik.

De ha nem teszik meg ők, akkor megteszik a szurkolók. Ők jobban érzik a rally lényegét. 🙂

Érdemes elolvasni

Bővíti finn központját a Toyota

Hund Gábor

Evans: Egy WRC futam nem lehet reptéri rendezvény

Hund Gábor

Csak Evans nyújtott tökéletes teljesítményt Törökországban

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!