Rally 2 Rallye2

Út a bajnoki címig: Trencsényi Vince-Pannuska Dávid

Trencsényi Vince és Pannuska Dávid kiváló hajrát követően, egy versennyel a szezon előtt lett bajnok a Rallye2-ben. Idézzük vissza, milyen út is vezetett a bajnoki címhez a páros számára.

 
A szezonnyitó Eger Rally még kevésbé sikerült jól Trencsényi Vincének és Pannuska Dávidnak, hiszen bár teljesítették a verseny minden szakaszát, motorhiba miatt ki kellett állniuk a Forddal az utolsó szakaszt követően.
A második versenyen, Miskolcon már sokkal jobban sikerült a szereplés, 5.4 másodperc hátránnyal a Géringer Zoltán-Andráskó István páros mögött a 2. helyet szerezték meg Trencsényiék.
Székesfehérváron sikerült megismételni Trencsényiéknek a dobogós eredményt, igaz, ezúttal 28 másodperccel elmaradtak a Neukirchner András-Pardi Kata párostól, így csak a 3. helyen értek célba.
Veszprémtől azonban megkezdődött a kiváló bajnoki hajrá, megszerezte első győzelmét a Trencsényi-Pannuska kettős, mégpedig nagyon magabiztosan 1 percnél is nagyobb előnnyel a Baksai László-Erdei Zoltán páros előtt.
A komlói Baranya Kupán édesapja navigátorával, Verba Gáborral indult Trencsényi Vince, az eredmény a szezon második győzelmének megszerzése, így komoly lépést téve a bajnoki cím felé.
A Salgón ismét Pannuska Dávid foglalt helyet turbós, R2-es Fordban és sorozatban harmadszor tudott nyerni Trencsényi Vince, amivel meg lett az év végi első hely is. A szezonzáró előtt egy futammal bajnok lett a miskolci páros.
Pécsett már nem a Rallye2-ben, hanem a Rallye1-ben álltak rajthoz Trencsényiék, ahogy hazai versenyükön, Nyíregyházán is, 2020-ban pedig szeretnének teljes szezont menni a legerősebb osztály 2WD mezőnyében.
A Rallye2 nem hivatalos végeredménye
1 Trencsényi Vince-Pannuska Dávid (Ford Fiesta R2T) 124 pont
2 Tim Gábor-Tímár Tamás (Opel Adam R2) 86 pont
3 Lendvai István Rolf-Madár Tibor (Citroen C2 R2) 69 pont
4 Várnai Dávid-Szabó Tamás (Honda Civic) 62 pont
5 Géringer Zoltán-Andráskó István (Honda Civic) 59 pont
Holnap: Vincze Ferenc-Igor Bacigal
Fotó: Extrém Sport Team, www.rallye2.hu, Salánki Gábor

Érdemes elolvasni

16 rally lehet 2020-ban – Versenynaptár tervezet

Hund Gábor

Mi várható nálad? 41. rész – Parkánszki Balázs

Hund Gábor

Mi várható nálad? 39. rész – Foczkó Ákos

Hund Gábor