Magazin

UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG NEM CSAK FIATALOKKAL

Harmadik szezonját kezdi az Országos Ralibajnokságban a Peugeot 208 Rali Kupa, amelyet alapvetően a fiatal tehetségek felkutatására, segítésére hoztak létre, de népszerűsége nem csak az utánpótlás korúak között töretlen.

Részlet a Rally Café 2020. márciusi számában megjelent cikkből.

Szöveg: Vörös Gergely 

A Peugeot 208 Rali Kupa sarokkövei állandóak: a regisztrált versenyzők szívó, 1598 cm3-es, 208 R2-esekkel vívnak meg egymással, a szakmai tanácsadó természetesen továbbra is ifj. Tóth János lesz, a technikai háttérért a Tagai Racing Technology (TRT) felel majd, míg az abroncsokat a Pirelli biztosítja a Peugeot-os egységeknek.

„Ha a főbb vonalakat nézzük, akkor minden marad a régiben, csak a résztvevők személye változik – mondta Tagai. – Három új belépőnk van, illetve négy-öt páros marad a korábbi csapatból. Minimum nyolc egység lesz a bajnokságban, a kupások versenynaptárában pedig az Eger, a Miskolc, a Mecsek, a Vértes és a Nyíregyháza Ralik szerepelnek. A párosok, akár csak tavaly, úgy idén is nyolc abroncsot használhatnak fel futamonként, ez alól csak a Rally Hungary képez kivételt, ahol a hosszabb versenytáv miatt 12 Pirelli áll majd a rendelkezésükre.”

2020-tól már homológ a Peugeot 208 Rally4, ami az R2-t váltja majd. Az azonban még kérdés, hogy 2021-ben ezek az új, 1,2 literes, turbós autók versenyezhetnek majd a magyar kupa sorozatban.

„Egy három éves projektnek indult a kupa, aminek az idei lesz a harmadik szezonja. Hogy lesz-e folytatás? Én nagyon remélem, hogy igen, de ez nem csak tőlünk függ. Ha igen, akkor jövőre mindenképp a Rally4-es autókkal kellene folytatni.”

A teljes cikket a Rally Café 2020. márciusi számában találod, amit azonnal elolvashatsz itt, a Digitális Rally Caféban.
A Rally Café 2020. márciusi számát keresd az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon.

Érdemes elolvasni

Vizelli szakágat váltott

mihalyi.csaba

Rally 3 családi vállalkozásban

mihalyi.csaba

AMIKOR ELVÁGTAD MAGAD ALATT A FÁT

mihalyi.csaba