Utolsóról a negyedik helyig

Tim Gábor a 2018-as szezonban teljes idényt futott a Rallye2 bajnokságban, mely összesen nyolc versenyt jelentett. A pályaversenyzésben magyar és nemzetközi bajnoki címet szerző vanyarci pilóta ugyan erősen kezdte ezt az évet, több kiesés miatt már tét nélkül versenyzett a szezonzáró Nyíregyháza Rallye-n.

Timár Tamás navigátorával idén futamot is nyertek, dobogóra is állhattak többször, de a nullázások miatt már a bajnoki címre esélytelenek voltak. Úgy vágtak neki a futamnak, hogy szép eredménnyel zárják első Rallye2 idényüket. Ez végül sikerült, de nagyon nehéz versenyt futottak.

A JG2-Racing párosa a pénteki szuperspeciálon a hatodik idővel kezdett a 45 fős mezőnyben. A verseny szombati napján azonban újra utolérte Őket a balszerencse. A reggeli szervizben rengeteg időt vesztettek egy tőcsavar miatt, és 2 perc 10 másodperces időbüntetéssel vágtak neki a szombati nyolc szakasznak. Ezzel az utolsó helyre estek vissza.

Az első négy gyorsaságin fokozatosan gyorsultak, és dolgozták le hátrányukat. A hatodik szakaszra megérkezett a pályákra a köd, teljesen belepte a pályákat. Timék ekkor tempót váltottak, és meglepték a mezőnyt, nagy előnnyel nyerték a gyorsot. Ezt megismételték a soron következő pályán is, újra első idővel zártak.

Ugyan a mutatott tempó alapján akár komoly meglepetést is okozhattak volna, de a köd miatt két szakaszt töröltek, így nem maradt már lehetőség a javításra. Végül 2 perc 1 másodperces hátránnyal zártak az összetett negyedik helyen, a kategóriájukban pedig megszerezték a második helyet.

“Felesleges azon gondolkodni, hogy mi lett volna ha.. Igen, az időbüntetések nélkül nyerhettük volna a versenyt, de ez már nem számít, a lényeg az, hogy újra visszajött a tempó, gyorsokat nyertünk. Az Opel Adam R2 most nem babrált ki velünk, végig szuper autónk volt! Nagyon hálás vagyok a csapatnak és a támogatóinknak, jó ilyen háttérrel versenyezni. Nagyszerű volt a verseny, csak kár a ködért. Reméljük jövőre már a dobogó tetején ünnepelhetünk a Nyíregyháza Rallye-n!” – nyilatkozta Tim a verseny után.

A Tim – Timár párosra még ebben az évben két verseny vár, melyekről bejelentés a közeljövőben lát napvilágot.

Szavazás

Ti mire szavaznátok 2022-től?

Közelgő események

 • csü
  07
  Már
  2019

  WRC: Mexikó Rali

 • szo
  16
  Már
  2019

  WEC: Sebringi 1500 mérföldes verseny

 • vas
  17
  Már
  2019

  F1: Ausztrália