Historic Sajtóanyag

Vártuk a mályinkai gyorsot…

A Nagy István – Tóth Tibor ralipáros, egy Volkswagen Golf I. GTI versenyautóval vágott neki a 26. HELL Miskolc Ralinak. A jobb1-ben most is Tóth Tibor foglalt helyet és diktálta az itinert. Villáminterjú a navigátorral a sajnos rövidre sikerült verseny után.

Először pénteken a Népkerti Salakmotor Stadionban csapattál, ahol hatan voltatok az D2 kategóriában. Kategória előkelő harmadik helyére volt elég az időtök. Gondoltad volna, hogy a dobogón fogtok végezni a prológon?

– Szerettük volna a prológon Wirtmann Ferit megviccelni, de ejtettük a dolgot, mert feltette a prológmenő utcai intermédia gumikat, így a nézőknek mutatta meg István, hogy az első kerekessel is lehet keresztben közlekedni! Így is befértünk az abszolút második helyre! 

 

Másnap szombaton egy igen legendás szakaszon kellett megküzdeni a sporttársak és az idő ellen. Várt benneteket a Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt gyors. Miként is sikerült végig gurulnotok?

– Bükkszenten bealudtunk egy kicsit. Ez sajna csak az abszolút harmadik helyre volt elég, de kezdésnek így sem volt rossz.  Vártuk a mályinkai gyorsot, nekünk és a golfnak az ilyen szakaszok fekszenek inkább. Sajnos innen már etapként teljesítettük a versenyt egész a szervizparkig.

Innen mentetek a Bánkúti elág. – Mályinka szakaszra. Sajnos tempóval nem kellet már teljesítenetek a pályát, mert a 11-es rajtszámú ralipáros balesetet szenvedett és etappá minősítették a gyorsot, majd később be is szüntették a navigátor halála miatt a 26. HELL Miskolc Ralit. Tudjuk az autósport veszélyes üzem, de sok esetben egy ralibaleset túlélhető. Most nem így történt. 

– A mályinkai rajtvárakozóban hallottuk a sajnálatos hírt a balesetről. Természetesen minket is nagyon megrendített. Mégegyszer részvétünk a hozzátartozóknak, és a barátoknak.

 

Partnereink együttműködését köszönjük!

Fotó: Hajóka Sportfotó

– Hajósi Miklós –

 

Érdemes elolvasni

Ígéretes kezdés!

Hund Gábor

Megszorongatták Wirtmannt

mihalyi.csaba

Hideg Ádám első WSK pontja!

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.