ORB ORC Rally Rally 2

Végre élesben

Sikeres és bizakodásra okot adó Orfű Rali után a hétvégén élesben is rajtol az Országos Ralibajnokság Egerben. A Rally Café Racing párosa, Maricsek Miklós és Bán Viktor a kedvező előjelek ellenére óvatos és az ORC dobogóját célozzák meg a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel.

„Mondanom sem kell, mennyire várom már az Eger Ralit, majdnem úgy számolom a hátralévő napokat, mint gyerekkoromban karácsony előtt – mondta Maricsek Miki. – Az orfűi tesztverseny nagyon jól sikerült, ami miatt még bizakodóbb és még türelmetlenebb vagyok, hogy mikor ülhetek már versenyautóba.

A lábam még nem gyógyult meg teljesen, nagyon lelkiismeretes járok gyógytornászhoz, minden megteszek, hogy a legjobb formámban legyek a szezonnyitón, bár a fizikai felkészültségem a sérülés miatt nem tökéletes.

Az Eger Ralit nagyon szeretem, nincs különösebb oka, egyszerűen nagyon jó versenye, sok szurkolóval, a Dobó István téri rajtceremónia egészen különleges dolog, ráadásul most lesz utána egy prológ is.

A pályák terén egy nagy feladat lesz: Szuhát defekt nélkül teljesíteni. Az ORC mezőny tavaly is erős volt, az idei évre gyarapodtak az ellenfelek. Nem a mienk a legerősebb autót, de tavaly is tudtunk jó időket autózni, most is abszolút esélyesnek érzem magunkat, de a lábam miatt óvatos vagyok és egy dobogós helyezéssel maximálisan elégedett lennék.

Nagyon örülök neki, hogy Tóth Tibivel egy csapatot tudunk alkotni az idén, ő az N csoportban esélyes a Mitsubishivel, mi pedig az ORC-ben. Ráadásul a Rali 2-ben, a Kia Kupa mind a négy páros a Rally Café Racing színeiben indul, így összesen hatan képviseljük a csapatot, amire nagyon büszke vagyok.

Bízom benne, hogy mind a hatan jól szerepelünk.“

Érdemes elolvasni

Elrajtolt a virtuális Ózd Rally!

Hund Gábor

Mi várható nálad? 51. rész – Tóth Tibor

Hund Gábor

Mi várható nálad? 50. rész – Csucsu

Hund Gábor