Magazin

Velenczei Ádám: Mi kell a győzelemhez? – Megjelent a Rally Café novemberi száma

Megjelent a Rally Café 2020. novemberi száma, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

VELENCZEI ÁDÁM: MI KELL A GYŐZELEMHEZ?

Az idei szezonra győzelmet ígért Velenczei Ádám, aki a Vértes Rally utolsó gyorsaságija előtt még 4,1 másodperc hátránnyal a második helyen állt. Megnézte a belsőket, és nem számít semmi alapon letolta Csákberényen. Az eredmény: 28 évesen ő lett az Országos Rallybajnokság legújabb abszolút győztese.

INTERJÚ
KERTÉSZ KRISZTIÁN: JOBB EGY, BAL EGY

Két évtizede versenyez Kertész Krisztián, aki egy Zsiguli volánja mögött kezdte. Az autó az árokban végezte, de jött Hadik, az erdőben kikarosszériázta, és egy életre szóló barátságot kötöttek. Kertész később a jobb oldalra váltott, Hadikkal nyert nyolc ORB-futamot, két éve viszont sofőrként lett kategória bajnok ORC-ben.

LEWIS HAMILTON 92, DE KI A LEGJOBB? 

A Portugál Nagydíjon aratta pályafutása 92. nagydíjgyőzelmét Lewis Hamilton, amivel megdöntötte Michael Schumacher rekordját. Mivel a rekordbeállító hetedik világbajnoki címe is egyre közelebb kerül, hamarosan ő lehet minden idők legeredményesebb Forma–1-es versenyzője. De ki a legjobb? 

HA DANI SORDO VAGY,  AKKOR VEZESS ÚGY, MINT DANI SORDO

Mi történik akkor, ha valaki idén, októberig mindössze 35 gyorsasági kilométert vezet rali-vb-futamon, van egy világbajnok és egy világbajnok aspiráns csapattársa, őt magát pedig, mondjuk ki, vízhordó pozícióra szerződtetik. Ha ez a vízhordó Dani Sordo, akkor megnyeri a versenyt és közben tanácsokat ad Neuville-nek. 

PÁRBAJ: RONGITS ATTILA vs HANNUS LÁSZLÓ

17 éve versenyez együtt Rongits Attila és Hannus László. Ezalatt mindössze négyszer ugrott be más a navigátor Rongó mellé, Laci viszont soha sem ült más mellett az első osztályban. Pedig az első versenyük előtt nem is találkoztak. Egymásról kérdeztük őket. 

RALLY3: GERESDLAK, KORAI SZEZONZÁRÓ

Hét év után rendeztek ismét raliversenyt Geresdlakon, ahol október 24–25-e között került sor a 2020-as Rally3-a bajnokság szezonzárójára. A hatvan fős mezőnyben a Dénes–Csányi kettős nyert, de a bajnoki címet a Német–Sztanics páros zsebelte be.

MINDEN, AMIT BACSA TAMÁSRÓL EDDIG NEM TUDTÁL

17 évig versenyzett ugyanazzal a Zsigulival, két éve váltott  Mitsubishire, Rally2-ben és Rally1-ben is nyert már bajnokságot, mégsem tartja magát űrdongónak. A harminc éves Bacsa Tamás ettől függetlenül a mezőny egyik nagy ígérete, aki tele van sztorikkal. 

TOM CORONEL: SZERENCSÉS DISZNÓK VAGYUNK, HOGY VERSENYEZHETÜNK!

Ha létezik megosztó személyisége a nemzetközi autósportnak, akkor Tom Coronel biztosan az. A túraautózás öreg rókáját sokan túl harsánynak tartják, mások viszont éppen azért szeretik, mert évtizedek óta ugyanazzal a lelkesedéssel ül az autóba.

WTCR: HUNGARORING, JÁRVÁNY MIATT ZÁRVA

Egyszerre láthatta volna a tavalyi túraautó világkupa-győztes Michelisz Norbertet, valamint a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző Kiss Norbertet a közönség a Hungaroringen. Szuperhétvégének indult, de a vírus miatt szokatlanul csöndes fesztivál lett belőle, amit most a kulisszák mögül mutatunk be.

ZÁRÓ FUTAM ÉJJEL, HIHETETLEN IZGALMAKKAL

Olyan volt az idei drift szezon, mint egy fura könyv: az eleje unalmas – jött a vírus, se verseny, se drift –, de aztán úgy felpörögtek az események, senki sem akarta, hogy véget érjen. 

A Rally Café 2020. novemberi számát keresd az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

Érdemes elolvasni

Bútor Robi időgépével a címlapon megjelent a Rally Café

mihalyi.csaba

Felgyorsultak a magyarok, de mitől lettek ennyire jók?

mihalyi.csaba

Megjelent a Rally Café 2021. májusi száma

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.