Veszprémben is futamgyőzelemmel zárt a Korda Racing

Újabb futamgyőzelemmel gyarapította idei sikereit a Korda Racing az idei Veszprém Rallyn, Hevesi István és Józsa Péter óriási csatában szerezte meg szezonbeli második futamgyőzelmét az ORC-ben.

Felemás érzésekkel zárta az idei Veszprém Rallyt a Korda Racing, mert bár a csapat nagyobbik fele korai búcsúra kényszerült, Hevesi István jóvoltából az ORC értékelésben Székesfehérvár után Veszprémben is megszerezte a futamgyőzelmet. Rajta kívül két páros látta meg a célt.

A hét év után a magyar bajnokságba visszatérő Várkony Szabolcs és Makai Gergely az ORB értékelés abszolút tizedik helyén érkezett célba. A Hevesihez hasonlóan szintén egy Mitsubishivel és szintén az ORB-ben volt érdekelt Órai Balázs és Vrezgó Balázs. Ők egy elhúzódó szerelés miatt egyórás büntetést kaptak, azonban ezzel együtt is vállalták a folytatást és végül az ORC 10. helyén érkeztek célba.

„Hatalmas gratula Hevesi Pistiéknek, fantasztikus győzelmet aratta a szezon legnehezebb versenyén!” – mondta Korda Erik a magyar bajnoki szezon egyetlen murvás versenyének céljában. ”Pisti ezúttal is elképesztő tempót diktált és bár volt egy-két kalandjuk, a hajrában őrült csatát vívtak Matics Misivel, amit jól tükröz, hogy a Power Stage-en egyedül Turán Frici autózott jobb időt náluk a teljes mezőnyben, kettejük között pedig mindössze 4 tized volt a különbség Pisti javára, így ha egyetlen másodperc előnnyel is, de sikerült megszerezni a győzelmet. Ezen a verseny félig-meddig visszatért hozzánk a régi R5-ös Skodánk, amely felett immár Fischer Daniék diszponálnak. Veszprémben Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely vett birtokba a tavalyi futamgyőztes autót, amely idén is jól állta a sarat, a srácok is gyorsról-gyorsa lépkedtek előre az összetettben és végül az egyik pontszerző helyet is el tudták csípni.”

A bajnoki éllovas Vincze Ferenc és Bacigál Igor sorsát egy defekt pecsételte meg, míg a többiek, Kerék Balázs és Őry Tamás egy apró baleset során kiütötte a futóművet a Citroen DS3 alól, míg Régi Péter és Borsfai Dávid, valamint Vizelli Károly és Nagy Péter műszaki hiba miatt adta fel a ralit. „ A Veszprém Rally idén sem hazudtolta meg magát, nagyon kemény verseny volt, amit a saját bőrünkön tapasztaltunk. Természetesen csalódottak vagyunk amiatt, hogy megszakadt közös győzelmi sorozatunk Vincze Ferenccel, de egy defekt megpecsételte a sorsunk. A srácoknak nehéz döntését kellett hozniuk, mert mehettek volna tovább, de mivel elszállt minden esélyük hogy az első 10-ben végezzenek ezért a kiállás mellett döntöttek. Ezzel nekünk is megvan a mínuszos versenyünk, szerencsére a három futamgyőzelmünknek köszönhetően megőriztük első helyünket a ponttáblázat élén és az előnyünk sem csökkent le nagyon. Borzasztóan sajnálom, hogy a többieknek ezúttal nem sikerült célba érkezni, de bízom benne, hogy augusztus végén, az Ózd-Salgó Rallyn ismét mindenkit a célban köszönthetek.”

Az ORB állása a Veszprém Rally után:

Vincze/Bacigál, Korda Racing 111 pont
Balogh/Holczer, 78 pont
Turán/Bagaméri, 74 pont
Velenczei/Zsíros, 62 pont
Hadik/Kertész, 58 pont

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

Közelgő események

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali

 • vas
  04
  aug
  2019

  WRX: Kanada