F1

Vettel és a Ferrari útjai elválnak

Sebastian Vettel és a Ferrari útja 2020 végén elválik. A német versenyző öt évet töltött az olasz csapatban.

 
A négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel és a Ferrari hosszú heteken át tárgyalt az év végén lejáró szerződés meghosszabbításáról, azonban a tárgyalások sikertelenül záródtak.
 
“A Ferrarival 2020 végén befejeződik a kapcsolatom. – jelentette be Sebastian Vettel. Annak érdekében, hogy a legnagyobb sporteredményeket érje el a Ferrari és én, fontos a teljes harmónia. A csapat és én rájöttünk, hogy már nem szeretnénk együtt folytatni az idei szezon után. A pénzügyi kérdések ezt a döntést nem befolyásolták. Szerintem amikor fontos döntések születnek, nem szabad, hogy a pénzügyi kérdések döntsenek, és ez most sem volt másképp. Az elmúlt hónapokban mindenki elgondolkozott azon, hogy mik az élet során a legfontosabb dolgok. Mindenki új helyzetbe került és változtatnia kellett életén. Én arra használtam a plusz időt, hogy átgondoljam F1-es jövőmet. A Ferrari mindig is különleges helyzetben volt a Forma 1-ben, és remélem, hogy hamarosan ismét nagy eredményeket ér el. Szeretnék köszönetet mondani a Ferrari egész családjának, valamint a tifosiknak, akik az egész világon buzdítottak a ferraris éveim alatt. Célom, hogy a Ferrarinál eltöltött hosszú évek legjobb emlékeit megőrizzem.”
 
“Ez a mi és Sebastian közös döntése. – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke. A döntéps nem volt könnyű, mert Sebastian egy érdekes személyiség és sofőr. Konkrét oka nem volt a döntésnek, mindannyian úgy éreztük, hogy eljött a válás ideje. Sebastian már örökre a Ferrari család tagja, 14 futamgyőzelmével a Ferrari harmadik legeredményesebb versenyzője. A velünk töltött öt év alatt háromszor tudott az első háromban végezni, amivel komolyan hozzájárult, hogy a csapat is folyamatosan az első háromban szerepeljen. A Ferrari minden tagja nevében köszönetet mondok Sebastiannak nagyszerű profizmusáért, és az öt év során együtt megélt szép emlékekért. Még világbajnoki címet nem tudtunk együtt szerezni, de bízom benne, hogy idén még jól fogunk szerepelni.”
 
Sebastian Vettel 2015-ben érkezett a Ferrarihoz a Red Bulltól, azonban egyszer sem sikerült együtt legyőzniük a Mercedest és pilótáit.

Érdemes elolvasni

Bottas és Hülkenberg az időmérő meglepetése

Hund Gábor

11 hely már elkelt a Forma 1 2021-es idényére

Hund Gábor

Hamilton defekttel nyerte a drámai Brit Nagydíjat

Hund Gábor