Rallye2 Sajtóanyag

Vezető helyről búcsúztak

Egy farönk állította meg a Speed Technika Hondás párosát, a Határ Attila – Deák Henrietta duót a Mecsek Rallye ötödik gyorsasági szakaszán, így a kategória első helyéről búcsúztak.

Attila és Heni már túl voltak a pályabejárás felén, amikor Baranyát elöntötte a víz, így az amúgy is ismeretlen és nehéz gyorsasági szakaszok, még nehezebbé váltak.

„Az eső nem könnyebbítette meg a dolgunkat a Mecsek Rallye-n, mert a belső ívek sártengerré váltak és rengetek kihordás keletkezett, amik mélyek voltak, sokszor az út sem látszódott, így tudtam, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz” – kezdte a beszélgetést Határ Attila, majd hozzátette. „Itt köszönném meg Heni munkáját, hiszen nagyon profin diktálta az itinert a nehéz körülmények ellenére.”

Attiláék jól kezdtek, az első Trefort puszta szakaszon kategória első időt autóztak, majd Pécsváradot kihagyták, egy baleset miatt alternatív útvonalon mentek. Aztán így ment tovább, a következő két szakaszon sem találtak legyőzőre.

„Az első szakaszon egy jó intést kaptam, mert egy helyi pilóta nagyot hibázott, be kellett látnom, hogy a célban van a cél. A visszafogottságom ellenére minden szakaszt megnyerünk, amíg nem jött a hiba, vezettük a kategóriát és 2WD-ben is jól álltunk” – tette hozzá Attila.

Aztán a második körben először kellett teljesíteniük a Pécsváradi gyorsasági szakaszt, ahol egy apró korrigálás hozta meg a végzetes döfést, és ha ez nem lett volna elég, Attila úgy állt kifordult kerékkel a pálya szélén, hogy lerágta az összes körmét valaki neki ne menjen a Hondának. Mivel megemelni nem tudták az autót nem tudta elmondani a szerviznek mi sérült meg, így szuper rally sem lett belőle, mert kicsúsztak az időből.

„Nagyon csalódott vagyok, hiszen csak normálisan szerettem volna végigmenni. Pécsváradon egy hosszú egyenes végén egy bal kanyarba picit nagyobb tempóban érkeztünk, amivel megijesztettem magam fékezés közben, hogy megtúrja az orrát, így belekorrigáltam és hozzáért a kerekünk egy rönkhöz, amitől kifordult a kerék. Nagyon összetörtem lelkileg, hiszen Apu és Tamás is komoly bizalmat fektetett belém, és én egy apró hibával tönkretettem a versenyünket” – zárta a beszélgetést Attila.

A csapat legközelebb a Nyíregyháza Rallye-n áll rajthoz.

Köszönjük Partnereinknek!

Érdemes elolvasni

Drift Games – Back to the Track!

Hund Gábor

A vezetési stílusnak az időjáráshoz is alkalmazkodnia kell

Hund Gábor

Hasznos tesztkilométerek „élesben”

Hund Gábor