Gokart Sajtóanyag

Vida Beni pontot rabolt a Euro Trophyn

A németországi Mülsenben folytatódott a Rotax Max Euro Trophy 2021-es szezonja, a négyfordulós gokart-bajnokság harmadik állomásának edzésein Vida Benedek a Senior kategória élcsoportjában szerepelt, a futamokon azonban visszacsúszott.  

A Senior kategória 15. helyét szerezte meg a KSB Racing Team színeiben versenyző Vida Benedek a Rotax Max Challenge Euro Trophy gokart-bajnokság idei harmadik versenyhétvégéjén a németországi Mülsenben. 

A 15 esztendős versenyző pályafutása első szezonját teljesíti az Európa-bajnokság mezőnyében, Mülsenben is először állt rajthoz. A szerdai és a csütörtöki, nem hivatalos edzésnapokon folyamatosan az első 5 helyezett között szerepelt, a pénteki időmérőn a 7. helyet érte el a csoportjában, ami az összesített 14. rajthelyet jelentette a számára a szombaton megrendezett előfutamok, az úgynevezett Heatek előtt. 

A szombati futamokat viszontagságos időjárási körülmények között rendezték meg, a pálya egész nap nedves volt, az eső intenzitása viszont folyamatosan változott. A tesztnapok során mindössze egy etap alkalmával esett az eső, így előnybe kerültek azok a versenyzők, akik korábban csúszós körülmények közepette is megismerték a pályát.

A Heatek eredményeként Vida Benedek a 10. helyről várhatta a vasárnapi első, 14 perc plusz egy körös döntőfutamot, amit ismét száraz pályán tartottak meg. Ígéretes rajtjának köszönhetően rövid ideig a 3. helyen is haladt, de az erős ellenfelek között az első kör során visszacsúszott, és végül folyamatos küzdelemben a 14. helyen ért célba.

A vasárnap délután megtartott második futamon kevésbé sikerült a rajt, így a KSB Racing Team versenyzője ismét a mezőny sűrűjébe került. A korai visszaesés után több előzést is végrehajtott, végül a 15. helyen intette le a kockás zászló, ennek eredményeként a hétvégét a kategória 15. helyén zárta, és az utolsó fordulót az összetett 16. helyén várja.

„A tesztnapok eredményei alapján sokkal jobb hétvégét vártam, hiszen szerdán és csütörtökön minden alkalommal a legjobb 5 között voltam. Ahogy közeledtünk a vasárnaphoz, kicsit mindig romlott a helyzet. Esőben is voltak gondjaink, de aztán száraz pályán sem volt meg a tempó. Küzdelmes, nehéz versenyek voltak, sokat kellett előznöm és visszatámadnom is.

Az első rajtból szerencsésen jöttem ki, a 3. helyen el tudtam fordulni, utána viszont sajnos kívülre szorultam. A második versenyen nem tudtam úgy helyezkedni, hogy ne veszítsek pozíciót, beszorultam két ellenfél közé, ekkor nagyon kellett figyelnem, hogy ne érjenek össze a kerekeink. Ezt még tanulni kell: menni-menni és fejlődni, a rajtokat gyakorolni, mert ezen nagyon sok múlik.”

Érdemes elolvasni

Mindenki a dobogón!

Hund Gábor

Újabb futamgyőzelmekért lép pályára a Gender Racing Team 

Hund Gábor

Veszprémben újra dobogóra állhatott a Korda Racing

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.