ORB

Világ- és kontinensbajnokok csatája a Boldogkő Rallyn???

Mads Østberg és Jan Kopecký indulása már biztos a Boldogkő Rallyn, valamint a magyar Rally1-ben, de további sztárok érkezéséről is megjelentek pletykák.

 
Az R5-tel induló magyar versenyzők lassan már a Boldogkő Rally abszolút dobogójára is csak komoly rizikóval tudnak majd felállni, mert annyi sztárversenyző érkezéséről jelentek meg pletykák.
 
Anélkül, hogy lenéznénk az eddig minket elkápráztató magyar top versenyzőket, lássuk be, hogy itthon csak “amatőr” versenyzők vannak, korántsem akkora tapasztalattal, mint amekkora az ERC és WRC2/WRC3 élmezőnyébe tartozó versenyzőknek van. Ezáltal jóval nehezebb is lehet a magyar versenyzőknek felvenni a tempót ezekkel a külföldi sztárokkal.
 
Mint arról már korábban hivatalosan is megjelentek hírek idén a magyar Rally1-ben áll rajthoz a WRC2 címvédője, a négyszeres norvég bajnok és a 2012-es Portugál Rally győztese, Mads Østberg, valamint a WRC2 2018-as világbajnoka, az ERC 2013-as bajnoka, az APRC 2014-es bajnoka, és hétszeres cseh bajnok Jan Kopecký, aki 2011-ben már megnyerte a Mecsek Rallyt, de korábban is indult már egy-egy magyar futamon.
 
Azonban a Boldogkő Rallyn további sztárok is indulhatnak, köztük a 2020-as lett bajnok és a 2018-as ERC U28 junior bajnok Nikolay Gryazin.
 
Rajta kívül PLETYKÁK vannak Andreas Mikkelsen, Alexey Lukyanuk, és Petr Semerád rajthoz állásáról is.
 
Hogy mindez igaz-e, a Boldogkő Rally nevezési listájának kitétele után kiderül.
 
Ha pedig valóban igaz lesz a híresztelés, akkor az jó-e a magyar versenyzőknek?
 
Bizonyára a magyar Rally1 sztárjai is örömmel fogadják ezeket a versenyzőket, hiszen alkalmuk nyílik összemérni tudásukat velük úgy, hogy a helyismeret az ő oldalukon, míg a tapasztalat a külföldi indulókén van.
 
Arról már nem is beszélve, hogy korábban Mads Østberg is elmondta oldalunknak adott interjújában, hogy szívesen segít magyar riválisainak is, ha nekik a tanácsaira lenne szükségük.
 
Egy biztos, idén a szurkolók fülig érő szájjal mehetnek majd haza a versenyekről, ha a járvány miatt kialakult helyzet már lehetővé teszi, hogy szurkolók is legyenek a pályák mentén.

Érdemes elolvasni

Turán Friciék voltak a leggyorsabbak az orfűi tesztversenyen

Hund Gábor

Turán tesztelt leggyorsabban Orfűn

Hund Gábor

Orfűn debütált hazánkban a Rally3-as Ford

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.