eRally Café Kupa

Vincze Ferenc és Kiss Bálint duplázott a Boldogkő eRally után

A Salgó eRally után a Boldogkő eRallyt is Vincze Ferenc nyerte az ORC-ben és Kiss Bálint az ORB-ben. Az eRally Café Kupa második versenyén az ORB 2WD-ben Csicsely Attila, az ORC 2WD-ben pedig Jóna Péter szerezte meg a győzelmet.

 
Az eRally Café Kupa második, Boldogkő eRally futamának kilenc szakasza komoly kihívás elé állított minden indulót, hiszen egy napos verseny volt, szuperrally lehetőség nélkül. A nehézséget jól mutatja, hogy 160 indulóból mindössze 38-an tudtak célba érni az esővel is nehezített versenyen.
 
A leggyorsabb versenyzők ezúttal is az ORC-ben, WRC-vel indulók voltak, közülük ezúttal is Vincze Ferenc szerezte meg a győzelmet, ám amíg a Salgón Citroennel indult, addig most Toyotával állt rajthoz. A valóságban 2019-ben abszolút magyar bajnoki címet szerző versenyző ezúttal már nem tudott minden szakaszt megnyerni, egy szakaszt Görög Péternek is sikerült megnyernie.
 
Nyolc szakaszgyőzelme után Vincze Ferenc végül 1:47.9 perc előnnyel tudott nyerni a szintén Toyota Yaris WRC-vel induló Görög Péter előtt.
 
A verseny harmadik helyét a skodás Kiss Bálint (képen) nyerte, aki hatalmas csatát vívott a volkswagenes Blitzer Martinnal és szintén skodás Gobodics Tamással. Bálint végül 1 másodperccel előzte meg Martint és 3.6 másodperccel Tamást.
 
A verseny hatodik helyére az ORC 3. helyén záró Németh Gergely érkezett Hyundai WRC-jével.
 
Az ORB 2WD mezőnyében Csicsely Attila szerezte meg a győzelmet Peugeot 208 R2-vel az opeles Varga Bence és szintén Peugeot-s Bartos Máté előtt.
 
AZ ORC 2WD mezőnyben a ladás Jóna Péter tudott nyerni a brazil, Lancia-s Hatc, és fordos Molnár Zsolt előtt.
Felfüggesztett időbüntetés
Az eredmények között feltűnt ismét Nagy József neve, aki az előző, Salgó eRallyhoz hasonlóan nagyon jól szerepelt, azonban az utolsó szakaszon ezúttal sem indult, Utána jártunk, és kiderült, hogy Nagy József mögött is Vincze Ferenc áll, amit Ferenc is megerősített. A versenyző elmondása alapján azért indult ő, és Gobodics Tamás is két profillal, hogy a versenyen összemérjék tudásukat, azonban az eredményekbe nem szerettek volna beleszólni, ezért mindketten kiálltak az utolsó szakasz előtt. Mivel a bajnokságban szereplő profiljukkal indultak előbb, majd az ál profillal később, így nem merült fel jogtalan előnyszerzés esete. Szeretnénk megakadályozni, hogy ilyen esetek előforduljanak az eRally Café Kupában, ezért Vincze Ferenc szakaszonkénti 1 perces idő büntetést kapott felfüggesztve a következő hasonló esetig. A büntetést a versenyző elfogadta, Boldogkő eRallyn elért eredményét megtarthatja.
 
A bajnokság állása
Az ORB abszolút értékelésében Kiss Bálint második győzelmével 17 pontos előnyre tett szert a második helyre lépő Gobodics Tamás előtt, míg Blitzer a harmadik helyen áll 19 pont hátránnyal.
 
Az ORB 2WD-ben Csicsely Attila 22 pontos előnyre tett szert második győzelmét megszerezve a második helyre lépő Bartos Máté előtt, míg a harmadik helyen Csicsely Pál 40 pontos hátránnyal áll.
 
AZ ORC abszolút értékelést Vincze Ferenc 15 pont előnnyel vezeti Görög Péter előtt, Németh Gergely pedig 21 pont hátránnyal a harmadik.
 
Az ORC 2WD-ben Jóna Péter vette át a vezetést, és 17 ponttal előzi meg Molnár Zsoltot, míg a harmadik helyen a finn Tommi Salonen 21, a negyediken Nagy Andor 30 pont hátránnyal áll.
 
Az eRally Café Kupa harmadik tesztversenyére május 24. és 27. között kerül sor, míg a bajnoki Ózd eRallyt június 1-6. között rendezzük.
 

Érdemes elolvasni

Az Ózd eRally, az eRally Café Kupa harmadik futamának pályái

Hund Gábor

Csicsely Attila: Igazi rally verseny volt a Boldogkő eRally

Hund Gábor

Görög Péter legyőzte Vincze Ferencet a Boldogkő eRally egyik szakaszán

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.