eRally Café Kupa

Vincze Ferenc és Kiss Bálint nyerte a Salgó eRallyt

Az ORC-ben Vincze Ferenc, míg az ORB-ben Kiss Bálint győzelmével zárult az eRally Café Kupa első futama, a Salgó eRally. Az ORB 2WD-ben Csicsely Attila, az ORC 2WD-ben Nagy Andor volt a leggyorsabb.

 
Hatalmas érdeklődés mellett került sor az eRally Café Kupa első versenyére, a Salgó eRallyra, melynek első napján két, második napján pedig kilenc szakaszt kellett teljesíteni a versenyzőknek.
 
A 126.5 km hosszú szezonnyitón összesen 202 versenyző indult és 153 ért célba.
 
Ahogy az várható volt az autók erőssége alapján az ORC-ben indulók voltak gyorsabbak, az abszolút első két helyen Vincze Ferenc Citroen C3 WRC-vel, és Görög Péter Toyota Yaris WRC-vel zárt.
 
Vincze Ferenc mind a 11 szakaszon a leggyorsabb tudott lenni, így végül 2:02.7 perc előnnyel nyert Görög Péter előtt, míg az ORC abszolút 3. helyét Németh Gergely Hyundai i20 Coupe WRC-vel szerezte meg 3:47.3 perc hátránnyal.
 
“Elég darabos volt az SS3, jobban izgultam, mint a valóságban. – mondta a valóságban, 2019-ben magyar bajnok Vincze Ferenc. A nyolcadik szakaszon lekoccoltam a falat, szerencsés voltam, hogy célba értem. A Power Stage-n is hibáztam, elütöttem a futóművet.”
Ennél jóval nagyobb csata zajlott az ORB elejében. Kiss Bálint (Skoda Fabia R5 evo) megnyerte az első nap két szakaszát és első helyét egészen a negyedik szakaszig tartani is tudta, ám ekkor Nagy József vette át a vezetést Citroen DS3 R5-tel. Nagy József végül a második napon a kilenc szakaszból hetet is nyerni tudott, azonban az utolsó, Power Stage-n már nem állt rajthoz. Az ORB-t így a Power Stage-t is nyerő Kiss Bálint nyerte márkatársa, Gobodics Tamás előtt 22.8 másodperc előnnyel, míg a harmadik Blitzer Martin lett Ford Fiesta Rally2-vel, 49.5 másodperc hátránnyal.
Kiss Bálint halad az ORB győzelem felé
“Az első napot biztonságosan, óvatosan teljesítettem. – mondta Kiss Bálint. A negyedik szakaszon sokat hibáztam, a hatoson árkot jártam. Összességében nem volt rossz verseny.”
 
Az ORB 2WD mezőnyében Csicsely Attila (Peugeot 208 R2) és Lendvai István Rolf (Ford Fiesta Mk VIII R2) vívott hatalmas csatát a győzelemért, mindketten 5-5- szakaszt nyertek és végül a peugeot-s versenyző 20.4 másodperc előnnyel tudott nyerni fordos riválisa előtt. A harmadik helyet Bartos Máté szerezte meg ugyancsak Peugeot-val 1:42.4 perc hátránnyal.
 
“Nagyon komoly verseny volt!” – mondta. Csicsely Attila a futam végén.
 
Az ORC 2WD mezőnyében Nagy Andor (Audi Quattro Grp 4) szerezte meg a győzelmet 23.7 másodperc előnnyel a ladás Jóna Péter, és 2:11.1 perc előnnyel a fordos Molnár Zsolt előtt.
 

A legjobb versenyzőkkel hamarosan interjút olvashattok a Rally Café oldalán,

a verseny eredményeit itt találjátok.

 
A bajnokság állását hétfő estig közzétesszük, míg két hét múlva már a Boldogkő Rallyval folytatódik az eRally Café Kupa.
 
Gratulálunk minden célba érő versenyzőnek!

Érdemes elolvasni

Molnár Zsolt megmentette a dobogót az eRally Café Kupa első futamán

Hund Gábor

Lendvai István Rolfnak bejött az autóváltás az eRally Café Kupában

Hund Gábor

Németh Gergely elé egy néző “ugrott” az eRally Café Kupa első versenyén

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.