Vincze Ferenc: Nehéz év volt

Vincze Ferenc ahogy tavaly, úgy idén is az ORB harmadik helyén zárt a bajnokság végén. A fiatal versenyző idén nyugodt körülmények között szeretett volna küzdeni a bajnoki címért, ennek lehetősége azonban már Eger után elveszett.

„A tervünk az idei bajnokság előtt az volt, hogy egy autóval és csapattal teljesítsük balesetmentesen a bajnokságot, melyet szerettünk volna bajnoki címmel zárni. Az idei esztendő viszont nem az állandóságról szólt.” – kezdte a Rally Cafénak adott interjút Vincze Ferenc.

A fiatal versenyző az idei évet Bazsó Attilával tervezte el, azonban Eger után kényszerűségből navigátort kellett váltania, végül a szezont Farnadi Ágnessel, Holczer Dániellel és Igor Bacigállal teljesítette.

„Mindegyik navigátorom nagyon jól végezte dolgát. Azonban így versenyről versenyre nem egyszerű alkalmazkodni, kevés összeszokással megfelelő gyorsnak lenni. Ahhoz képest szerintem mindegyikőjükkel jól ment a munka.” – mondta a navigátorokról Feri.

Vincze a szezon során csupán Miskolcon nem tudott indulni, a hét további versenyen azonban négy különböző Škodával, Szombathelyen pedig Forddal állt rajthoz.

„Négy különböző Škodával mentünk és egy alkalommal Forddal is láthattak minket a szurkolók. Technikailag jól működött az összes autó. Mindig célba vittek, kivétel a Veszprémben használt Skoda, ott én nem tudtam célba vinni az autót.” – mondta autóiról Vincze.

A nehéz év miatt nem tudott kellően a bajnoki cím megszerzésére koncentrálni Feri, emiatt utólag a harmadik helynek is örül.

„Összességében nézve így letisztult fejjel, elégedett vagyok az éves szerepléssel, hiszen nagyon nehéz évünk volt minden téren. Minden versenyre nehéz volt összerakni az indulás lehetőségét is. Ha ezek a negatívumok nem lettek volna, akkor nem lennék elégedett. A legjobb versenyem talán a Székesfehérvár Rally volt, ahol könnyed autózással tudtunk nyerni. Akkor minden jól működött.” – mondta Vincze Ferenc.

A 2013-as RTE bajnoka jövőre ismét megpróbál a bajnoki címért harcolni.

„2019-ben újra megcélozzuk a bajnoki címet, ha minden úgy akarja, és meg lesz a megfelelő háttér. Arra viszont még nem tudok válaszolni, hogy a Škodánál maradunk e.” – zárta az interjút Vincze Ferenc.

 

Készítette: Hund Gábor
Fotó: Vincze Ferenc Facebook oldala

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein