ORB ORC Rally Rally 2 Sajtóanyag

Vincze Ferenccel támad a Korda Racing

Ambiciózus tervekkel készül a Magyar Országos Rallye Bajnokság idei szezonjára a Korda Racing, a csapat Vincze Ferenccel és Bacigál Igorral karöltve a bajnoki cím megszerzését tűzi ki célul.

Március utolsó napjaiban kezdetét veszi a magyar motorsport élet legnépszerűbb bajnokságának idei küzdelemsorozata. A magyar rali bajnokság a hagyományoknak megfelelően most is Egerben veszi kezdetét, ahol a Rallye1-re keresztelt első és a Rallye2-ként ismert másodosztály mellett a hazai Historic és az FIA Közép-Európa Zóna Kupa nemzetközi mezőnye is bajnoki pontokért szállhat harcba.

Sokakhoz hasonlóan izgatottan várja a bajnoki rajtot a Korda Racing is, a csapat az idei évben komoly tervekkel vág neki a bajnoki pontvadászatnak. A Korda Racing Skoda Fabia R5-ös versenyautóját az idei évben idehaza az a Vincze Ferenc igyekszik sikerre vezetni, aki az elmúlt két bajnoki szezonban egyaránt az abszolút harmadik helyet szerezte meg, társa pedig az a Bacigál Igor lesz, aki 2015 és 2018 között négy bajnoki aranyérmet szerzett navigátorként. A fiatal szécsényi pilóta valamint a Korda Racing nem ismeretlen egymás számára, a 2016-os Szilveszter Rallyn dolgoztak már együtt, a született eredményre pedig nem igazán lehet panasz: bemutatkozásként rögtön futamgyőzelmet ünnepelhettek. Szintén korábbi ismeretségét helyezi idén új alapokra Kerék Balázs a csapattal, aki egy Citroen DS3 R3 versenyautóval folytatja pályafutását. Az állandóságot három páros jelenti a csapatnál, a közönségkedvenc Vizelli Károly továbbra is a Lada VFTS-sel, a szélvészgyors Hevesi István a jó öreg EVO VI-os Mitsubishivel, Makovics Ádám pedig az M3-as BMW-vel száll harcba.

„Győzni megyünk Egerbe, mert bajnokok akarunk lenni!” – foglalta össze tömören várakozásait Korda Erik. „A szezon legnagyobb újdonsága Vincze Ferenc és Bacigál Igor érkezése csapatunkhoz, ezúton is sok szeretettel köszöntöm őket a Korda Racingnél! Mindannyian hiszünk abban, hogy együtt sokra lehetünk hivatottak, nem titkolt célunk a bajnoki cím elhódítása. A siker érdekében már a szezonnyitó futam előtt is komoly munkát végeztünk, a bajnoki rajtra a Skoda több új fejlesztést is kapott, amelyekről nagyon pozitív visszajelzést kaptunk eddig Ferkótól. Igyekeztünk minden lehetséges körülményre felkészülni, ezért az Eger Rally előtt két teljes napot teszteltünk két különböző pályán. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy piszok nehéz lesz megszerezni a bajnoki címet, megkockáztatom, hogy a tavalyinál is nehezebb! Ha valaki nyerni akar, akkor nem nagyon lehet taktikázni, nyomni kell, ami a csövön kifér, Egerben így nem is lehet más célunk, mint megőrizni az eddigi százszázalékos közös mérlegünket! J

Természetesen a nagy abszolút mellett nem feledkezünk meg csapatunk további tagjairól, továbbra is teljes mellszélességgel állunk minden versenyzőnk mellett. Idén három párossal folytatjuk tovább a közös munkát, Vizelli Karcsival immár az ötödik szezonunknak vágunk neki. Karesz is fejlesztett a télen, a VFTS 192 lóerőt és új ruhát kap a 2019-es szezonra, célunk pedig az egyik dobogós hely megszerzése a roppant erősnek ígérkező 12-es kategóriában. Együtt folytatjuk a versenyzést az ORC bajnokság egyik abszolút favoritjával, Hevesi Pistivel is, mint ahogy Makovics Ádámék is csapatunk színeiben szállnak harcba. Csatlakozik továbbá a Korda Racinghez Kerék Balázs, akivel már szintén dolgoztunk együtt korábban, Balázs idén egy Citroen DS3 R3T-vel a Rallye1-ben próbál szerencsét. Minden versenyzőknek nagyon sok sikert és fényesen csillogó serleget kívánok az Eger Ralira, találkozzunk a célban!”

A Korda Racing versenyzői a Credobus Eger Rallyn:

Vincze Ferenc/Bacigál Igor, Skoda Fabia R5, Kerék Balázs/Őry Tamás, Citroen DS3 R3T, Hevesi István/Józsa Péter, Mitsubishi Lancer EVO VI, Vizelli Károly/Nagy Péter, Lada VFTS, Makovics Ádám/Szabó Tamás, BMW E46 M3

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

Érdemes elolvasni

Orfű Rally 2021 – Végeredmények

Hund Gábor

Turán tesztelt leggyorsabban Orfűn

Hund Gábor

Orfűn debütált hazánkban a Rally3-as Ford

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.