ORB Sajtóanyag

Virtuális harmadik hely

Az RC4-es kategória nyolcadik helyét szerezte meg a Vértes Rallye-n a Gulf Racing Hungary Peugeot-s párosa, a Strider Zoltán – Apkó András duó.

A srácok komolyabb motiváció nélkül érkeztek meg a móri versenyre, csak az évüket szerették volna jól lezárni. Ez sikerült számukra, hiszen idei legjobbjukat produkálták. 

„Összességében egy nagyon érdekes verseny volt, sok pozitív dolog ért minket. Az volt a célunk, hogy jól érezzük magunkat és menjünk végig. Úgy álltunk neki a versenynek, hogy szeretnénk jól lezárni a 2020-as ORB-s menésünket, ami alapvetően jól sikerült, mondom ezt annak ellenére, hogy nem kellett megfeszülnünk, mert fura úgy autóversenyezni, hogy nem versenyzel senkivel. Ezzel küzdöttünk egész vasárnap, hogy kellőképp fel tudjuk spannolni magunkat, hogy menjünk is és élvezzük is. Ebben az egyensúlyt nehezen tudtuk megtalálni. Számítottunk egy dobogós helyre idén, még úgy is, hogy a Peugeot Kupában nem indulhattunk. Most ez virtuálisan összejött, hiszen a harmadik legjobb Peugeotos páros lettünk és kaptunk pár pontot RC4-ben. Ezek jó dolgok, de a vállveregetésnél többet nem érnek” – kezdte a beszélgetést Strider Zoltán.

Ez sok mindenkit eltántoríthatna az útról, hogy mit válasszon, egy ilyen évet, vagy egy olaj partner nélküli Peugeot Kupát, de Zolit és Andrist ez a dolog sem zavarja különösen. Nagyon tetszik nekik a kis 208-as és szeretnének vele még menni.

„Az autó az idei nehézségek ellenére továbbra is tetszik, ismerjük a Peugeot Kupa szabályait és tudjuk miért nem mehettünk benne, de ez nem vette el a lelkesedésünket, ha megtehetjük, szeretnénk még vele menni a jövőben is” – tette hozzá Zoli.

A verseny rendezésben sem találtak kivetnivalót, minden az időterv szerint flottul működött.

„Tökéletes rendezésű verseny volt, nagyon minimális, amibe bele lehetne kötni. Nem volt egy perc csúszás sem, minden ment gördülékenyen. Ahol fel volt festve, hogy gumi van, ott volt gumi. Le a kalappal Lakatos Robi előtt, példaértékű rendezvényt szervezett” – tette hozzá Apkó András.

Nem csak Zoliéknak volt jó versenye, hiszen Velenczei Ádám és Szőke Tamás megszerezték első közös abszolút győzelmüket, míg Szilágyi Patrik – Spath Szabolcs duó mindent vitt az ORC-ben.

„A csapat jól vizsgázott, Ádám abszolút győzelme nagy büszkeség mindannyiunk számára. Már nagyon kellett ez az eredmény nekik, ahogy Szilágyi Patriknak is fantasztikus hétvégéje volt” – zárta a beszélgetést Strider Zoltán.

A csapat partnereinek köszöni a segítséget!

Sári Péter

Érdemes elolvasni

Bajnoki címek küszöbén

Hund Gábor

MNASZ közlemény 2020 – Rally Hungary-val kapcsolatos információk

Hund Gábor

Molnár Martin osztrák bajnok

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató