ORB Osváth Péter Rally Sajtóanyag

Vissza a jövőbe!

Eger Rally erejéig újra összeáll az Osváth Péter -Nemes Csaba kettős, mert a csapat állandó navigátorának Papp Tamásnak jóbarátja, Ifj. Fogarasi Attila esküvőjén lesz jelenése szombat délután. A balatonfüredi duó ezzel együtt is a top 10-et veszi célba a bajnokság harmadik futamán. 

Az már Miskolc előtt köztudott volt, hogy Egerre beugrós navigátorra lesz szüksége Osinak, aki két dolgot határozott meg a helyettessel szemben: Legyen fiatal és pille könnyű, ebből következik, hogy a hevesi naviga nem más, mint Nemes Csabi!

„Így van! Nevetett fel Peti! Mikor megkérdeztem, Nemes csak annyit mondott, hogy egye fene, itthon hagyom a családot, hogy legyen kivel versenyeznek! A verseny előtt teszteltünk egy keveset, összeráztuk a kocsit, illetve nekem is jó volt, hogy picit gurultunk, mert Miskolcon keveset tudtunk menni. Az Eger Rally-n csak jó minőségű, nagyon tempós szakaszok lesznek, amiket én inkább aposztrofálnék pályaversenynek, mint rali gyorsaságinak, de ez a feladat ezt kell teljesíteni. Jellegét tekintve eléggé egyformák a szakaszok, ezek nem igazán az én pályáim.”

Az Eger Rally a precízen megválasztott ívekről és a komoly végsebességekről szól. A kérdés az, hogy ilyenkor jobban összezár-e a mezőny, vagy épp ellenkezőleg, még inkább megnő a távolság a párosok között?

„Itt pont azért tud nagy különbség lenni, mert a tempósokon sokat lehet kapni. Ha kétszer-háromszor bele emelsz a gázba, vagy megfogod ballal, akkor bizony a stopper kegyetlenül megbüntet. Itt még hatványozottabban kijön majd, hogy az eleje tizedekre lesz egymástól, egy jelentősebb lemaradással jön majd a középmezőny és egy ugyanekkora lyuk lesz a véghez képest is.”

A bajnokság harmadik futam az eddigi, Covidos gyakorlattól eltérően 2 napos lesz.

„A 24 km-es gyors biztos, hogy vízválasztó lesz, de azt nem gondolom olyan extrának, hogy sötétben is kell rajta menni. Kiemelten egyik szakaszra sem készülök, inkább előtte igyekszem kipihenni magam. Szombaton csak 50 kilométert megyünk, biztos fogunk egy kicsit szuszogni, de az elmúlt években sokkal keményebb versenynapokat is túléltünk már. Alszunk egyet és vasárnap megyünk tovább. Nyomni kell, mert most is van 20 db R5 a mezőnyben, szóval bealudni biztosan nem lehet, mert különben még az is elver, aki arra jár.”

Fotó: Csatlós Norbert, Sári Péter

Érdemes elolvasni

Rally versenynaptár tervezet 2021

Hund Gábor

MNASZ hírek 2021 – Turán Motorsport kérelmében hozott határozat

Hund Gábor

A Lappföld Rallyn mutatkozik be Solberg a Hyundaijal

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató