Historic Rally Sajtóanyag

Visszatér a 2019-es Historic Abszolút Bajnok

A Proformance Rally Classic egy Subaru Legacy-t és egy Mitsubishi Galantot állít csatasorba a 2021-es Historic Magyar Bajnokságban, Magoss Péterrel és Fehérvári Csabával a volán mögött. Utóbbi pilótaként és a csapat vezetőjeként latolgatta az esélyeiket a szezonnyitó Orfű Rally előtt.

Idén szeretnénk a Magyar Bajnokságban helytállni! A dobogó környékén akarunk autózni, ez az elsődleges és legfontosabb cél számunkra! Vágott rögtön a közepébe Csabi, aki másfél éves kihagyás után tér vissza a hazai Historic mezőnybe.

„Már 4 hónapos a kislányom és iszonyatosan fáj a szívem, ha el kell jönnöm otthonról, mert fantasztikus élményként élem meg az apaságot. Teljes mértékig e körül forog most az életem, de szeretem annyira ezt a sportot, hogy egy nappal korábban lejöttem Orfűre, mert annyira hiányzott már ez is. 2019-ben, a Nyíregyháza Rally-n ültem utójára versenyautóban, azóta megváltozott az életem, de nagy élmény lesz visszatérni! Rendesen össze kell kapnom magam, mert egy kétszer olyan erős autóba ülök vissza, mint amilyen az előző kocsim volt. A helyszín pedig nem is lehetne tökéletesebb, hisz ezek elvitathatatlanul a kedvenc pályáim. Bízom benne, hogy sikeres lesz a visszatérésem.”

A Proformance Rally Classic két makulátlanul felkészített autót állít csatasorba Orfűn és a csapat természetesen hű marad a japán vonalhoz.

„A Mitsubishi Galant, amivel én megyek, Németországból érkezett, egy ex gyári N-es versenyautó, ami fel van szerelve egy A csoportos alkatrésszel, de teljesen homológ Historic technika. Magoss Péter Subaru Legacy-ja egy épített autó, amin az elmúlt másfél évben dolgoztunk. Túl vagyunk vele pár teszten, és már alkalmas arra, hogy harcba küldjük Orfűn. Péter az első versenyére készül a hétvégén, ezért a célba érkezés az elsődleges szempont számára, de hatalmas alázat van benne és pontosan tudja, hogy mi a feladatan. Nálam pedig a hosszabb kihagyás az, ami óvatosságra int. Nyilván ismerem a pályákat, így most az autóval kell megbirkóznunk. Kettőnknek kell annyira összebarátkozni, hogy egy eredményes napot zárjunk. Szerintem nem lesz probléma a barátkozással, de ésszel kell nekiállni.”

A Fehérvári – Aczél kettős bajnokként zárta 2019-es esztendőt és most, hogy egy négykerék meghajtású autót állítanak csatasorba, sokan automatikus elvárásként beszélnek az újabb abszolút Historic bajnoki címről velük kapcsolatban.

„Bárkivel beszélek a témában, mindenki ezt feszegeti, hogy Csabi bajnokságot kell nyered. Ezt a pressziót nem veszem fel. Még mindig azt gondolom, hogy Wirtmann Feri kimagaslik a mezőnyből és vannak olyan pilóták, meg autók, akik oda tudnak érni az elejébe. A Historic a megbízhatóságról szól. Ha stabil technikával rendelkezel, lendületesen, tempósan autózol és szorgosan gyűjtögeted a pontokat, akkor oda lehet érni év végén egy jó pozícióba. A Historicban nem a lóerő a lényeg. Én lóerővel megleszek, ezzel nem lesz probléma. Talán nagyképűség nélkül mondhatom, hogy nem fogok zavarba jönni a gyorsaságikon, de nagy dolog Ferivel vívni és talán most közelebb lehetünk egymáshoz. Remélem, hogy leszünk négyen-öten, akik szorongatjuk egymást és nem lesz akkora szakadék, mint volt eddig.”

Érdemes elolvasni

Szerény kezdés

Hund Gábor

Levi ismét dobogón

mihalyi.csaba

Menya megmutatta a tempóját

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.