Rally Rallye2 Uncategorized

Visszatérnek a Balázsok!

A Kálmánczi – Schmidt kettőst legutóbb 2018-ban láthattuk a Rally1-ben. A tűzpiros Lada VFTS-sel a tanuló évükben másodikak lettek Miskolcon és vezették a Mecsek Rallye-t, de Hetvehelyen hatalmasat estek, ahol Kálmánczi Balázs bokája mellett a pécsi páros pályafutása is megtört egy időre, de egy baráti segítségnek köszönhetően a srácok most visszatérnek!

„2018-ban azzal a céllal vágtunk neki minden versenynek, hogy gyűjtsük a tapasztalatot és a kilométereket, hogy a következő évben már ne zöldfülűként álljunk oda egy-egy futam rajtjába. A Mecsek remek volt egészen az utolsó gyorsig, a probléma csak az, hogy a mai napig nem tudom, hogy ott mi volt a hiba. Nagyot estünk, de mindegy is, mert előre nézünk! Azt mindketten felfogtuk Smicivel, hogy a ralis kalandunknak egy kis időre vége, de idén év elején elkezdtünk mocorogni, hogy 2021-ben vissza tudjunk térni. Gondolkoztunk rajta, hogy veszünk egy autót, megépítjük és előfutunk vele, mondjuk egy Szilveszter Rallye-n, aztán egyszer csak, derült égből villámcsapásként kaptunk egy lehetőséget, így a Bakonya Rally-n rajthoz tudunk állni egy Citroen C2 R2 MAX-szal! A verseny előtti szombaton fogom kipróbálni az autót. A Licenszes mezőnyben fogunk menni és nagy kérdés, hogy mire leszek képes a hosszú kihagyás után, illetve milyen gyorsan sikerül alkalmazkodni az autóhoz.”

Bazsi igazi ős zsigulis, ennek ellenére július első hétvégéjén egy elsőkerekes kocsiban láthatjuk majd. Adódik a kérdés, hogy a pécsi sofőr versenyzett-e valaha mással, mint a Lada?

„Nem, ez lesz az első. De ez egy gyerekkori álom, hogy egy gyári, brutálisan jól összerakott elsőkerekessel mehessek. Imádtam ezeket az autókat. Nem pont ezt, de amikor Bútort, vagy Hercziget néztük és hasítottak ezekkel az üvöltő kocsikkal, odáig voltam! Sokat dolgoztam alkatrész forgalmazó cégeknél és ott rengeteget autóztam frontosokkal. Ráadásul, amíg fiatal voltam és bohém, addig több gyorsasági kilométer volt a céges kocsiban, mint sima, tehát innen jön, hogy szeretem az elsőkerekes autókat.”

A verseny, a technika és a páros már adott, de szükség volt Tiszák Péter hathatós közbenjárására, ami új lendületet adott a pécsi kettősnek.

„A kiskunlacházi reptéren, az FRT keretein belül Péter a barátainak szervezett egy autóztatós hétvégét. A navigátoromat, Balázst is meghívták, mert jóban van az ottani srácokkal. Smici jól nevelt gyerek, megköszönte a meghívást és mondta Péternek, hogy ha úgy alakul és van kedve, jöjjön el hozzánk egy versenyre, mert szívesen megvendégeljük. Tiszák Úr pedig élt a lehetőséggel. A kisvaszari versenyt együtt néztük végig, előtte való nap pedig sütögetünk egyet, azaz kellemesen eltöltöttük a hétvégét. Majd másnap, hétfőn Peti felhívott, hogy egyeztetett Bakó Lacival, a Bakó Rally Team vezetőjével, aki kedvező feltételekkel kiadná nekünk Bakonyára a Citroen C2 R2 Max-ot. Ekkor felgyorsultak az események és a Tiszák-Bakó kooperációnak, illetve a partnereink támogatásának köszönhetően ott leszünk a Rally3 harmadik futamán! Még most sem fogom fel igazán, hogy mi történik velünk, talán majd csak akkor, ha a teszten beültem az autóba.”

Érdemes elolvasni

Fogarasié az első kör a Rally2-ben Orfűn

Hund Gábor

Legendák nyomában – Turi Tomi

Vörös Gergely

Árpádtető és Hetvehely miatt megyünk Orfűre

Vörös Gergely

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.