Dakar WRC

Visszatérünk a motorsportba a világ minden táján

A Mitsubishi pénzügyi helyzetéről szóló keddi beszámolójának 25. oldalán egy olyan kijelentés található, melynek minden autósport rajongó örül.

 
Kedden Tokióban mutatták be a Mitsubishi pénzügyi eredményeit tartalmazó dokumentumot, melynek 25. oldalán “A Ralliart márka újjaéledése” szerepel.
 
A Mitsubishi vezér-igazgatója, Takao Kato magyarázatot is adott erre.
 
“Azoknak az ügyfeleknek, akik szeretnék megtapasztalni a Mitsubishit, egyedi gyártású kiegészítőket gyártunk modellcsaládunkhoz, valamint visszatérünk a motorsportba, a világ minden táján.”
 
A Mitsubishi ütemterve szerint 2023-tól új terepjárók kerülnek a piacra, ami azonnal a Dakarra való visszatérést sugallhatja, de egy SUV alapú Rally1-es autó létrehozása a WRC-be való visszatérést is jelentheti.
A Mitsubishi Ralliart Andrew Cowan irányításával számtalan sikert ért el. A Ralliart Europe négy év alatt öt vb címet szerzett Tommi Makinen vezetésével, köztük a 1998-as gyártói vb címet.
 
Ezt követően a Mitsubishi a Mitsubishi Motors Motor Sport létrehozásával házon belülre tette a motorsportot, és ez alkotta meg a 2005-ös Mitsubishi Lancer WRC-t.
 
A Mitsubishi azonban 2005 végén kiszállt a WRC-ből, 2009-ben pedig eladták az MMSP-t.

Érdemes elolvasni

1 mm sokat számít, avagy erősebb lesz a Rally3-as Ford

Hund Gábor

Ogier nem zárja ki a visszatérést

Hund Gábor

Ausztrál érdeklődés a Puma iránt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.