Drift Magazin Rallye1

Vizelli szakágat váltott

Július 17-19-e között a máriapócsi Rabócsiring adott otthont a PRO drift pilóták első versenye mellett a Ladaracing.hu Drift Gálának és a Ladaracing.hu Time Attacknek. Vizelli Károlyt kérdeztük élményeiről, múltról, jelenről, jövőről és természetesen a driftről…

Részlet a Rally Café 2020. júliusi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

Induljunk messziről: honnan jött az autósport és honnan a Ladák szeretete?

Igazából az autósport szeretete a motorsporttal indult. 4 éves voltam, amikor édesapám megtanított motorozni, talán ott kezdődött minden! Később quaddal versenyeztem krossz- és jégmotor versenyeken. Eközben Vida Sanyi barátom – akit szintén nagy Ladásként ismerünk – elvitt egy körre a helyi városnapon. Sosem felejtem el; 11 voltam és alig láttam ki!!! Úgy gondolom ide vezethető vissza minden, innentől megfertőződtem…

Vizelli Károly, Lada VFTS

Ha azt mondjuk Vizelli Karcsi, mindenki szeme előtt vagy a Lada villan fel, vagy a rali. Pedig te ügyesen driftelsz is. A Lada elég kezes a drifthez, igaz?

11 éve versenyzem a rallypályákon. Az első három évben csak a keresztbe menés foglalkoztatott. Igazából ralira jártunk driftelni. Később kíváncsi voltam hova férhetek oda időben. Úgy gondolom a Lada elég kezes a drifteléshez, sőt!!! De ez ralira van építve, úgy lett kitalálva, hogy inkább gyors legyen és minél kevesebbet csússzon keresztbe.

Vizelli Károly, Lada VFTS

Rallyban keresztbe menni nem mindig kifizetődő, bár a nézők nagy része ezért még mindig bármikor lekapja a pólóját. Milyen érzés, hogy Máriapócson ez az elvárás?

A választ és a teljes interjút Rally Café 2020. júliusi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

Érdemes elolvasni

Velenczei Ádám: Mi kell a győzelemhez? – Megjelent a Rally Café novemberi száma

mihalyi.csaba

Maricsek dobogón zárt a Peugeot Kupában

mihalyi.csaba

Dudás Gergő újra versenyben

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató