Rally

Vizelliék R5-tel „Ladáznak” majd

Rally Showhoz méltó módon szeretne autózni a most először összeülő Vizelli Károly – Holló Barna páros. 

 

Vizelli Karcsi versenye nem éppen úgy alakult a Székesfehérvár-Veszprém Rallyn, ahogy azt tervezték: már az első gyors rajtja előtt kiestek és így a másnapi visszaállás ellenére is jóval kevesebbet tudott menni a Skoda Fabia R5-tel, mint amennyit szerettek volna. Ezt követően jött az ötlet a Korda Racingtől és Holló Barnabástól, hogy a ZEG Rally Show-n való indulással pótolja a pilóta a kiesett kilométereket. 

“Szerettem volna murvás gumikkal menni Zalaegerszegen, de a fiúk már visszaépítették az aszfaltos futóművet a Skoda alá. Így maradnak a jól bevált kopott gumik, hiszen ezúttal csak a látványra koncentrálunk majd, az időeredményeket nem is nézzük ezen a versenyen” – ígéri Karcsi a hétvégi eseményt megelőzően. 

 

Erre az alkalomra új navigátor foglalhat majd helyet az R5-ös versenyautó jobb oldali ülésében, erről már Holló Barna mesél: “régóta tervezzük már, hogy kipróbáljuk magunkat egy közös indulás alkalmával. Szóba jöttek korábban külföldi futamok is, de mindig keresztbe húzta valami a számításainkat. Szerencsére itt ez a zalaegerszegi kezdeményezés, aminek egyébként is nagyon örültünk, most pedig megtapasztalhatom  én is, milyen érzés a világ egyik legkomolyabb raliautójában ülni. Nem tagadom, nagyon várom már a hétvégét, remélem nem csak belülről, de kívülről is élvezetes lesz majd!”

Az új páros egyik tagja sem sokat tud az új helyszínről, hiszen a ZalaZone Magyarország egyik legfrissebb tesztpályája. Ugyanakkor ez talán most másodlagos is számukra, hiszen a lényeg a kilátogató nézők kiszolgálása és a keresztbe-kasul autózás lesz:

“azt kell mondjam Ladával jóval könnyebb lapjával menni, mint az R5-tel, de minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy ezzel se valljak szégyent. Személy szerint sokkal jobban szeretem kézifékkel megindítani a kanyarokat, amit ezzel az autóval elég ritkán csinálunk, de most ebből sem lesz hiány! Nehéz megtalálni a határait a kocsinak és ha túl feszegetjük, úgy szurkolói szlenggel élve kívülről úgy tűnhet “elb*zizzuk.”  Remélem nem így vélekednek majd rólunk a vasárnapi autózást látva. Minden megtett kilométer óriási élményt jelent a Skodával, mindent megteszünk, hogy a kilátogató szurkolóknak is hasonló élményben legyen részük.”

 

Zalaegerszegen most először ül össze Karcsi és Barna, ahová szeretettel várnak mindenkit! 

Köszönjük támogatóinknak a segítséget!

 

Készítette: Béres Gábor

Érdemes elolvasni

Rally Café Podcast – Kazincbarcika Rally & Rally Hungary

Vörös Gergő

Maricsek beállt utolsó mohikánnak és * * * * *

mihalyi.csaba

Ne beszéljünk mellé!

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.