Rally

Vogel Adri Armin Schwarztól tanulja a szakmát

Minden idők egyik legtapasztaltabb rallybajnokától, Armin Schwarztól tanul a versenyszezon kezdete előtt Vogel Adrienn. A TV2 Supercar című műsorának háziasszonya, a Kia Platinum Cupból és a Kia Platinum Rally Cupból is ismert autóversenyzőnő Lappföldön, extrém körülmények között készül idei szezonjára versenytársával, Krajnyák Petrával.

A rally-Európa-bajnok, kétszeres német ralibajnok versenyző, Armin Schwarz  tizennégy éven át vett részt gyári pilótaként a rally-vb-n. Akadémiáján a rallyban elengedhetetlen autókezelési módszereket sajátíthatják el a résztvevők, mint például: fékezési és gyorsulási technika, szlalom, alul- és túlkormányzottság kezelése. Mindezeket mínusz 40 fokos hidegben, Finnország legnagyobb síparadicsoma, Levi városa mellett.

“Tanulni megyünk Finnországba, mert a havas, csúszós pályákon lehet leginkább megérezni azt, hogy mire hogyan reagál az autó, milyen finom technikákra és milyen koncentrációra van szükség a rallyban – mondta Vogel Adrienn. – Kíváncsi és izgatott vagyok, sosem vezettem még ilyen körülmények között.

Ráadásul a program része a versenyszimuláció mellett az is, hogy Armin Schwarz navigátorként is beszáll majd az autóba, majd mi is beülhetünk mellé. Lesni fogom minden szavát, óriási megtiszteltetés számomra, hogy ilyen legendás versenyzőtől tanulhatok” 

A Roger Racing Team versenyzője idén minden eddiginél nagyobb kihívásokra vállalkozik, de pontos 2020-as terveiről egyelőre nem árult el részleteket.

Érdemes elolvasni

Hideg Krisztián Oscart kapott Horvátországban

mihalyi.csaba

Dudás Gergő megautóztatta Zagyva Lalit

mihalyi.csaba

A világ egyik legtapasztaltabb raliversenyzője navigált Vogel Adrinak

Hund Gábor