ERC Magazin

Vogel Adri: Nehéz benyelni a 12 percet

Két nagyon nehéz versenyt teljesített Vogel Adrienn és Notheisz Ivett, a Bohemia és a Róma Ralin, ahol kategória hatodik, illetve ERC3 ötödikek lettek. A kalandokról, a kézifékes kanyarokról, a fránya rámpáról és a 12 percről mesélt Adri.

Részlet a Rally Café 2020. augusztusi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

Szöveg: Mihályi Csaba

Először versenyezhetett a Vogel–Notheisz páros a vadonatúj Ford Fiesta Rally4-gyel, amelyet Adri korábban már tesztelt és nagyon pozitívan nyilatkozott róla. Első külföldi Eb-futamuk előtt a cseh Bohemia Ralin álltak rajthoz, ahol a 16 kategória ellenfelük közül a 6. helyet szerezték meg, 9 perc hátránnyal a győztes Dennis Radström mögött.

Vogel Adrienn–Notheisz Ivett, Ford Fiesta Rally4, Bohemia Rally

Két héttel később Rómában a 19 fős ERC3-as mezőnyben lettek ötödikek. A női értékelést – ahol ketten indultak – megnyerték. ERC3-ban közel 12 percet kaptak a győztes Ken Torntól, aki egyébként a második helyezettnek is négy percet adott.

(…)

Sokan kritizálták a lányokat, hogy jó az ötödik hely, de azért 12 percet kaptak a győztestől, ami rengeteg. „Ez tény – mondta Adri. – Versenyzőként nagyon nehéz benyelni a 12 percet, ez tényleg rengeteg. Enélkül is tudom, hogy van még hova fejlődnöm, de ez a mérce jól mutatja, hogy mennyit lehet még gyorsulni. Sokat tanultunk a Bohemia és a Róma Ralin is.

Vogel Adrienn–Notheisz Ivett, Ford Fiesta Rally4, Róma Rally

A csapat, de még a két csapattársunk, Cais és Radström is azt mondták, elsőre ez nagyon jó. Én viszont mindig türelmetlenebb vagyok magammal és hamarabb akarok gyorsulni. Azonban azzal is tisztában kell lenni, hogy ha túl vállalom magam és összetörjük az autót, akkor ki tudja, mikor versenyezhetek legközelebb. Ezt a 12 percet kell szépen fokozatosan letornázni és alulról megközelíteni a határt.“

A teljes interjút, amiből kiderülnek a lányok egyéb kalandjai is a Rally Café 2020. augusztusi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy ha nagyon tetszik az újság fizess elő itt.

Érdemes elolvasni

Solberg: Fantasztikus vezetni a Hyundai i20 N Rally2-t

Hund Gábor

Herczig Norbert Skodával érte el legnagyobb sikereit

Hund Gábor

Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Topp-Cars Skodájával folytatja az ERC-ben

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató