ERC

Vogelék megkezdik szereplésüket a Rali Eb-n

Bő fél év után tér vissza a FIA ERC mezőnyébe Vogel Adrienn és Notheisz Ivett. A Roger Racing Team női ralipárosa legutóbb tavaly ősszel indult az Eb-n a Rally Hungary hétvégéjén. A 2021-es év első felében hazai és nemzetközi versenyeken hangoltak az Európa-bajnokság kihívásaira. 

 

Legutóbb Ausztriában, a Rallye Weizen álltak rajthoz, ahol hetedik helyen zárták kategóriájukat, összetettben pedig 26. helyen végeztek az 55 autóból. Az osztrák hegyekből egyenesen Olaszországba, a Rally Di Roma Capitale helyszínére, Fiuggiba vezetett a magyar női duó útja. 

 

“Hétfő óta Olaszországban hangolódunk, kicsit tudtunk pihenni is a Rallye Weiz után. Mindketten imádjuk Olaszországot, tavaly is nagyon jól éreztük itt magunkat, mindkettőnk számára különösen kedves ez a helyszín. Nyolc különböző gyorsasági szakaszt jelöltek ki a versenyre, ebből mindössze kettő és félnek az útvonala egyezik meg a tavalyival, a többi mind új, amiket a csütörtöki pályaíráson igyekszünk megismerni.

Jó idő ígérkezik hétvégére, így végre lesz egy száraz versenyünk, nagyon várjuk mindketten. A rajtceremóniát Rómában rendezik, majd egy 2,5 km-es gyorsaságival kezdünk ott, 78-as rajtszámmal indulunk. Ivettnek is nagy kihívás a hétvége, igyekszünk minél precízebben felírni a pályákat és az etapokat is” – foglalta össze várakozásait Vogel Adri. 

 

A hétvégi Róma-ralin összesen 190,9 kilométernyi gyorsasági, 447,7 kilométer etap, vagyis összesen 635,07 kilométer vár a mezőnyre. 

 

Érdemes elolvasni

Gryazin nyert, Herczig 5. a kvalifikáción

Hund Gábor

Róma, de nem vakáció

Hund Gábor

Róma Rally 2021 – 100 feletti nevezési lista négy magyar párossal

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.