WRC

Wilson: 20 évet kell visszalépnünk

Malcolm Wilson egy podcastben legutóbb beszélt csapata, az M-Sport nehézségeiről, melyek a járvány miatt nagyon nehéz helyzetbe sodorták a Fordos csapatot.

 
Az M-Sport működését komolyan befolyásolják azon döntések, melyek a Brexit miatt életbe lépnek, és ezek részleteit továbbra sem ismeri Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető-igazgatója.
 
“Még sok kérdés van, amikre nem kaptunk választ – mondta Malcolm Wilson. Érthetetlen, hogy a folyamat ilyen késői szakaszában sem ismerünk minden döntést, mely a működésünket befolyásolja. Az már most látszik, hogy nem fogunk tudni úgy működni, mint korábban. Nehéz munka lesz mindent megoldani. Nehéz elhinni, hogy a 2020-as években 20 évet vissza kell lépnünk munkánk során.”
 
Az M-Sport garantálta részvételét a 2022 utáni WRC korszakban is, ám már a jövő évi Montéra is egyre nehezebbnek tűnik a felkészülés. A csapat január elején szeretné megtartani első tesztjeit a szezonnyitó előtt, ám a koronavírus Nagy-Britanniában kialakult új mutánsa miatt az európai országok sorban tiltják meg a belépést az Angliából érkező forgalomnak.
 
Wilson hangsúlyozta, hogy 2021-ben nem lesznek nagy elvárásai csapatától a WRC-ben, hiszen már 2022-re készülnek.
 
“Már a WRC 2022-ben kezdődő hibrid motoros korszakára koncentrálunk. Remélhetőleg meg tudunk felelni az új korszak kihívásainak. Az idei év nagyon nehéz volt, több embert el kellett bocsájtanunk, akik már régóta csapatunkban voltak. Ez a helyzet senkinek sem jó. Fő célunk továbbra is, hogy részt vegyünk a WRC versenyein és, ha javul a helyzet, akkor fejlődjünk is.”
 
Az M-Sport jövő évi WRC csapatának versenyzői is csak később kerülnek nyilvánosságra, annyi biztos, hogy Esapekka Lappi saját döntése miatt nem marad a fordos csapatban.

Érdemes elolvasni

300 kilométer felett Szardínián

Hund Gábor

Latvala a Historic Eb-n indul

Hund Gábor

A Hyundai döntött a portugál felállásról

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.